MGP: Delfinale 2. Avløpsrens

Andre delfinale av Melodi Grand Prix (MGP) er gjennomført. Tre nye låter, med variabel kvalitet, ble sendt videre til finalen.

Som Skrivekollektivets faste MGP/Eurovision-korrespondent, rapporterer jeg om veien frem til finalen i Oslo Spektrum 11.februar og den internasjonale finalen i Baku, Aserbadjan. Undertegnede er god på å tippe rett vinner av Eurovision. Dessverre heier jeg ofte på feil låt, som Nathalie Pâque ”J’ai volé la vie” (1989), Tor Endresen med ”Cafe Le Swing” (1990), eller spanske Serafin Zubiri med ”Todo  Esto Es La Musica” (1992).

Før den norske finalen 11.februar i Oslo Spektrum skal en rekke artister gjennom NrKs deklfinale-show. Tre delfinaler gjennomføres i Ørland, Larvik og Florø. Delfinalen i Ørland og Larvik er gjennomført. I Larvik gikk Plumbo videre med låten ”Ola Nordmann”, sammen med Tommy Fredvang med ”Make it Better” og Malin Reitan med låten ”Crush”. Vurderingene av låtene og artistene følger under.

Først vil jeg slå et slag for en av dem som ikke karret seg videre fra delfinalen. Minni-Oh fyrte løs med ”You and I”, men gikk dessverre ikke videre. En Robyn-aktig låt (med snev av Daft Punk-funk og sånne kule synth’er) og et sceneshow som MGP-sirkuset knapt har sett makan til. Herre min hatt så tøft! Det er trist at dette sannsynligvis var eneste gang Minni-Oh får fremføre ”You and I”. Vokalprestasjonene var noe vaklende. Men her utleveres pluss på pluss i margen til Minni-Oh som tok showet helt ut. Sammen med Lisa Stokke fra delfinalen i Ørland, vil jeg tro at Minni-Oh ligger godt an til å kapre wildcard, og kanskje få en ny sjanse i finalen.

Over til artistene som tok seg videre fra delfinale Larvik:

Plumbo ”Ola Nordmann”: Mokkamann-kommentaren fra Møkkamannen kunne resultert i at Plumbo ble pelmet ut av MGP. Den gang ei. Bandet pumpet seg gjennom delfinalen på sympatistemmer, støtte fra Kaptein Sabeltan-fans og de (mange?) irene i landet som liker å synge og skåle og sånt. ”Ola Nordmann” skulle vært spylt ned i avløpet. Låten har ingen originalitet, sceneshowet er pinlig og teksten er sannsynligvis diktet opp i en dopause. Hør bare her: ”Det beste som han veit ja det er ny teknologi, han har iphone, flatskjerm og Nintendo WII.”

Et tips til teamet bak ”Ola Nordmann”: Hold vokalist Lars Erik Blokkhus langt unna en mikrofon. Utenom når han synger for Plumbo da, selvsagt.

Tommy Fredvang ”Make it Better”: Fredvang som også er kjent som ”Skal vi Danse-Tommy” og ”X-faktor-Tommy” starter opptredenen backstage, løper ut på scenen og danser seg gjennom låten. Arti vri. Fredvang har, sammen med Nora Foss Al-Jabri, et ganske nedstrippet show hvor de stort sett snubler rundt på scenen alene. Men det funker. At begge artistene også går videre til finalen, forteller om sterke låter, gode prestasjoner og bra vokalister.

Et tips til teamet bak ”Make it Better”: Låten krydres av at artisten 2.09 min ut i låten vipper opp mikrofonstativet med foten. Kult nok det, men temmelig teit når Fredvang bommer på triksingen i sin andre fremførelse av låten. Fyr heller på med mer pyro!

Malin Reitan ”Crush”: Jenten som vant MGP junior i 2005 er også tidenes yngste vinner av Spellemannsprisen. Man skulle tro at artisten Malin hadde utviklet seg noe mer siden tiden som barnestjerne og at for eksempel prestasjonene på tekst- og vokal var noe bedre. Låten er helt grei, og den treffer sikkert unge guttehjerter og jentedrømmer. Men det virker som om Malin Reitan slet kraftig med gjennomføringen. Jeg tror ikke ”Crush” blir Norges bidrag i Aserbadjan. Sorry altså, men ”My heart beats 1-2-3” fenger ikke meg.

Et tips til teamet bak ”Crush”: Sørg for at artisten gjennomfører bedre! Stemme og kondisjon var hakket etter taktene. Sceneshowet var stivt.

 

*

PS! Sjekk ut Montenegros bidrag til Eurovision. Landet sender nemlig Rambo! Den nasjonale singer-songwritereren Rambo Amadeus’ låt er vanskelig å oppdrive, men her er hvertfall et klipp hvor man kan anta at han prater om låten mens den etterhvert dundrer i bakgrunnen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*