MGP: Delfinale 3. Ikke bare Bobby

Tredje delfinale av Melodi Grand Prix (MGP) er gjennomført. Showet minnet mer om et oppsamlingsheat av rarieteter, enn hva de to foregående delfinalene var.

Som Skrivekollektivets faste MGP/Eurovision-korrespondent, rapporterer jeg om veien frem til finalen i Oslo Spektrum 11.februar og den internasjonale finalen i Baku, Aserbadjan.

Før den norske finalen 11.februar i Oslo Spektrum skal en rekke artister gjennom NrKs deklfinale-show. Tre delfinaler gjennomføres i Ørland, Larvik og Florø. Delfinalen i Ørland og Larvik er gjennomført. I Florø gikk Petter Øien og Bobby Bare videre med fremføringen «Things Change», sammen med Tooji med «Stay» og Yaseen og Julie Maria med låten «Sammen». Vurderingene av låtene og artistene følger under.

I de to foregående artiklene har tipset gått på at enten Lisa Stokke eller Minnie-Oh ville kjempe om å snappe wildcard til finalen. Slik gikk det ikke. NRKs fagpanel har besluttet at Lise Karlsnes skal få en ny sjanse med «Sailors«. Et greit nok valg. Men hun vinner ikke finalen. «Sailors» er rett og slett ganske kjedelig, med samme trauste sound som fra Karlsnes tid i bandet Briskeby.

 

Petter Øien og Bobby Bare «Things Change»: Petter Øien, kjent fra Sibbe Gua, har for anledningen slått seg sammen med Bobby Bare. Den amerikanske køntri-musikeren Bare, som kom til verden i 1935, må være noe av det eldste og beste som har deltatt i den norske melodikonkurransen. «Things Change» er folkelig, hyggelig og helt grei låt, kompet med felespill. Køntri er elsket og hatet over hele verden, så også i Norge. Jeg tror Øien og Bare har en real sjanse til å vinne seg frem til finaleplass i Aserbadjan. Det beste med «Things Change» er at mange av Plumbo-guttas tilhengere, nok også kan tenke seg å stemme på Øien og Bare, forhåpentligvis blir det et rush av stemmer til de to sistnevnte.

Tips til teamet bak «Things Change»: Jeg har ikke noen særlige meninger om hva som kunne gjort vinnersjansene bedre. Dette er helt greit og lite kan egentlig gjøres annerledes for «Things Change.»

Tooji «Stay»: Bak artistnavnet skjuler det seg en ung mann med navnet Tooji Keshtkar, som i sin tid var programleder på MTV. «Stay» er en underlig låt. Den fenger, samtidig som den svinger hårfint mellom det falske og det passe tøffe. Tooji nedlegger en solid innsats på scenen. Dette var en av få artistene i delfinalen som utnyttet potensialet i scenen til å kjøre skikkelig show. Tøft break 2.19 min ut i låten. Forøvrig tror jeg man aner et snev av vindkanon i deler av showet. Vindkanon gir som kjent alltid pluss i margen! Jeg er svært usikker på hvordan det vil gå med Tooji i den norske finalen. Uansett en spennende outsider.

Tips til teamet bak «Stay»: Bruk moren til Tooji for alt det er verdt. Hennes kommentar før stemmene var talt opp var herlig, rett fra hjertet (levra_ish). Fritt etter hukommelsen: «Uansett utfall, så går vi på nachspill og drikker oss fulle».

Yaseen og Julie Maria med låten «Sammen»: Ungdommene med låten «Sammen» reflekterer over tiden etter 22.juli 2011. Det er både en tøff, fin, rotete, underlig, gåsehud-aktig fremføring. Første del av låten er på norsk, så skifter artistene over til engelsk. Engelsken er forøvrig bare rot og mye check, check, check (yo..). Funker ikke! Teksten er tidvis usammenhengende og noe spekulativ, etter min mening. Det vrenger seg når Julie Maria rappe-synger og pakker inn 22.juli i ordene; «Ble alle preget av det som skjedde». Men fra 2.15 og ut er låten forbasket god, og har noe Michael Jackson-aktig / «Heal The World»-aktig / over seg, med kor og alt og greier. Låten er, dessverre, en noe uslipt diamant.

Tips til teamet bak «Sammen»: Denne låten er veldig nær å vinne den norske finalen. Men snubler. Det er noe som skurrer. Samtidig vil totalpakken ikke bli godkjent i den internasjonale finalen. Det er blant annet for mange på scenen jfr regelverket om maks 6 personer. Det ser ut til å være over 20 personer på scenen siste del av låten.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*