DNA-landsmøtet: Bekjennelser fra en snåttete statist.

Av | 7. april 2011

Arbeiderpartiets tillitsvalgte hilses velkommen til landsmøte med NrKs siste meningsmåling som viser solide 32,3% i oppslutning.

Undertegnede er egentlig landsmøtedelegat for Hordaland Arbeiderparti, men har uheldigvis snublet inn i influensaen. Jeg har derfor inntatt kommentatorplass og følger Aps 63.ordinære landsmøte fra sofaen, under et pledd, et sted i Bergen.

Hordalands regionavis, Bergens Tidende, innleder sin landsmøtedekning med omtale på redaksjonell – og kommentatorplass. Redaksjonelt angriper avisen Aps oppslutning på Vestlandet og et forsøk på slakt av Kystoffensiven. Mens på kommentatorplass lar journalist Olav Kobbeltveit irritasjonen få spille opp til dans med Youngstorvet og det påståtte sentralstyrte Ap.

Smak på; ” Lokalpolitikarane står att med nesten tomme hender.”

Hordaland Arbeiderparti reiser til landsmøte med en optimistisk tropp som vet så inderlig vel at partiet lokalt har levert varene, selv om regionavisen forsøker å fortelle en annen historie.

Det investeres i Vestlandets fremtid! – Nytt barnesykehus, Bybanen, Hardangerbroen, Gulatingbygget, Haakonsvern, Statsarkivet, Vossepakko, Odontologibygget, Høgskolen i Bergen, Mongstad, nybygg NHH – er noen eksempler.

Så kan man like det eller ei, men man kommer ikke forbi at utbygging av luftspenn og master for å sikre strømforsyningen i Bergensregionen – også er en investering i Vestlandets fremtid. Og tiden vil vise om lokalsykehusene svekkes, eller om det faktisk er en styrke at helsevesenet reformeres og at helsetilbudet strammes opp. Jeg tror på sistnevnte.

– Liv Signe Navarsete (Sp) mistet i går fatningen. ”Senterpartiet er distriktsfiendtlig” – var velgerens utrop. Som å helle tonn på tonn med krutt på en allerede kokende vulkan. ”Du vet ikke hva du snakker om” – tordnet Navarsete som tilsvar. Hele opptrinnet forteller om et hardt presset Sp i regjering. Se ikke bort i fra at statsminister og Aps partileder, Jens Stoltenberg, i sin åpningstale til landsmøtet ber om en raus runde applaus til regjeringspartnerne Sv og Sp.   

I skrivende stund er det ett minutt til landsmøtet åpnes. Skrivekollektivet vil ha en omfattende dekning av møtet, med delegatskribenter i landsmøtesalen – og sofaskribenter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*