Kanskje skulle du… (uke 7)

Av | 21. februar 2010

…ta råd fra den største, nå i Oscar-oppkjøringen? Roger Ebert har anmeldt film for Chicago Sun-Times siden 1967 (nittensekstisju!), og er en av de mest fascinerende filmpersonligheter i nyere Hollywood-historie. De senere årene har han gjennomgått operasjoner som gjør at han ikke lenge kan snakke, men det hindrer ham ikke fra å ha nettets mest komplette backkatalog av anmeldelser, og en svært underholdende Twitterkonto Luksusdyrene på Esquire intervjuer ham denne måneden. Skulle du bli inspirert til å kikke mer på hva fenomenet filmanmelderi egentlig er, kan Danmarks Radios Kulturkontoret hjelpe, og Bright Lights‘ Lesley Chow gir en informativ inngang i sin komparative analyse av Vanity Fairs James Wolcott og New Statesmans Judith Williamson. Viktigste råd er likevel enkelt, som Ebert selv formulerte det til Slates Dana Stevens da sistnevnte som ung jente sendte brev til nestoren og lurte på hva man burde gjøre for å bli filmanmelder: Se alt.

…ta snarveien til kvaliteten? Den går ofte gjennom siden du nå leser, men iblant treffer også andre. Som det før anbefalte Daily Beast, det lekre og påkostede nettmagasinet til tidligere Vanity Fair- og New Yorker-redaktør Tina Brown. Denne uken lot hun nettstedets skribent Tunku Varadarajan presentere de 25 mest innflytelsesrike journalistene på henholdsvis høyre og venstre side av amerikansk politikk. Varadajan er en nokså høyreorientert fyr, men treffer fint på begge fløyer, på tross av enkelt utålelig sikre, misforståtte valg (som CNNs Christiane Amanpour), selv om Salons utrettelige geni Glenn Greenwald mangler. Takk likevel til skribenten for å gi Rachel Maddow den anerkjennelse hun fortjener. Hennes talkshow kan sees i sin helhet på MSNBCs nettsider alle hverdager, og det synes jeg jammen du skal begynne med, du også.

…hjelpe Slate litt? Det amerikanske magasinets podkast-redaksjoner er i gang med en offensiv for å skaffe seg flere, velfortjente lyttere. Sjekk ut hvorfor i tidligere utgaver av denne spalten og hvordan her. Og kom i gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*