Kanskje skulle du… (uke 33)

Av | 16. august 2008

…lese litt om seriestarten før det braker løs? I en tid hvor fotballbyen Bergen dessverre ser ut til å måtte se på at mye mindre mer irrelevante byer får all moroa, gjør det godt å kunne vende blikket over mot England, der Premier League går i gang denne lørdagen. Alle aviser av alle valører har selvsagt puttet inn stor prestisje i sine analyser, tips og kommentarer, og helt oppe i front denne helgen er Weekendavisens Jakob Illeborg, som problematiserer det rekordhøye antallet ikke-briter i og rundt verdens fornemste fotballserie.

…bekymre deg litt over kristen-Høyre? i samme, kjære Bergen går Bjarte Ystebø, Finn Jarle Sæle og et ukjent antall anonyme kristen-fundamentalister med drømmer om å reversere fremskrittet og, gjennom KrF og FrP, få sine folk til topps for å legge kursen for Norge om til forbruk, Bibeltro og kamp for Jesus i skolen. Fullt så ille som i USA, er det selvsagt ikke, men målsetningene er dessverre ikke mindre enn dem den fantastiske Sarah Posner skisserer i en flott artikkel om Demokratenes nye kjærlighetsforhold til kristne velgere i Salon denne uken.

…lære litt historie mens du ser åpningskampen? Samir Nasri, Arsenals nye fransk-algirske angrepsspiller -som nettopp har skåret årets første PL-mål– kalles ‘den nye Zidane’ i hjemlandet. Ikke bare fordi han er ung og god, men fordi han deler bakgrunn med gamle Zizou. Den norske utgaven av Le Monde diplomatique bringer denne måneden en fin, liten artikkel om Algeries rolle i fransk fotball, og du blir et klokere menneske av å kikke på den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*