Kanskje skulle du (uke 15)

Av | 12. april 2009

…puste litt i de sosiale medienes tid? Tre år etter at Time Magazine kåret DEG til årets person, med sitt legendarisk mislykkede coverfoto av en meget dårlig speilfunksjon som var ment å illustrere at du kunne se «deg selv» på forsiden av det legendariske magasinet (hvis du ikke ser ut som havregrøt, var det heller vrient å se likheten), er alle på Facebook. Det får Aftenposten til å skrive en helt grusom, lettvint tendensartikkel denne påsken. Skip den, og les heller New York Times og New York Magazines fine diskusjoner i forbindelse med Facebooks femårsjubileum, eller la Slates kompetente tech geek Farhad Manjoo forklare hvorfor det ikke lenger er noen subversiv kraft i å stå utenfor spetakkelet. Jeg mener, statsministeren er der, liksom.

…puste litt i mediepanikkens tid? Neste uke er det ti år siden den ikoniske skolemassakren ved Columbine High School, som førte til en av de mer opplyste tilfeller av mediepanikk i vår tid. Det føles kanskje litt rart, men Michael Moores nyklassiske dokumentar Bowling for Columbine er fortsatt verdt å se, akkurat som Gus van Sants kontroversielle Gullpalme-vinner Elephant likeså. New York Times har gravd i arkivet, og funnet en rekke kommentarartikler fra dagene etter blodbadet – og hvis du ikke helt tror på at folk blir det de ser på film, kan alltid The Basketball Diaries, Natural Born Killers, Fight Club, Happiness eller, vel, Wall Street gjøre nytten som samfunnsnedbrytende underholdning på en søndagskveld. Bare ikke gjør dette hjemme.

…puste litt i en presset presses tid? Debatten om avismediets fremtid går ustanselig, og i 2009 nådde den sågar inn i hodet på Dagbladets åndsforvalter Gudleiv Forr. Forr, som var kommentarskribent på den relanserte kultur og debattavisen Dagbladet (sic) i det som virker som om lag to hundre år, la blyantspisseren på hyllen for det som virker som sjuende gang i fjor, men tar pennen frem igjen i påsken for å klage over papiravisens snarlige død og, i forlengelsen dårlige kvalitet(og han har flinke meningsfeller). Db.nos mindre kjente kommentator er ikke så imponert. Ikke vi heller – og ei heller deler vi fantastiske The Atlantics (og Forrs) tro på at det er takk og farvel til flaggskipmediehus som Times før sommeren, heller. Hvor skulle man så krangle om fremtiden for pressen? På internett?

Prøv radio (gjerne her, her, her, her, og her).

En tanke om “Kanskje skulle du (uke 15)

  1. Tilbakeping: Oh. My. Space.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*