Kategoriarkiv: Bidraget

Danmark: Mette Frederiksen til NATO?

Av | 22. mai 2023

Er det noko med vervet som gjer det uunngåeleg at innehavaren føler seg for stor til berre å vere statsminister i Danmark, eller held danskane seg rett og slett med ei rekkje politikarar som blir oppfatta som så dyktige at dei nærmast per definisjon er aktuelle for internasjonale toppjobbar? Spørsmålet trengjer seg på etter at… Les mer »

Bidraget: «Ytringsfrihet – igjen» av Roger Valhammer.

Av | 23. februar 2010

Som utvekslingsstudent i Kairo har det vær et sørgelig skue å følge debatten i norske medier den siste uken, i etterkant av Dagbladets trykking av muslimenes siste profet avbildet som en gris. Det har også vært krevende å svare egyptiske studenter på hvorfor norske aviser har en trang til å trykke karikaturer hele tiden. Fikk… Les mer »

Bidraget: «Våkn opp!» av Per Fugelli.

Av | 3. september 2009

Skrivekollektivet presenterer Per Fugellis artikkel «Våkn opp!», og har fått tillatelse til at denne publiseres hos kollektivet som første nettsted. Det er mandag morgen og folk er på vei til jobb. I Brugata i Oslo står en snill dame og advarer oss mot Endetiden og deler ut bladet Våkn opp! Litt senere sitter jeg på… Les mer »

Bidraget: Ytringsfriheten. Religiøs tro og overbevisning

Av | 3. februar 2009

Justisdepartementets forslag til å utvide §185 i ny straffelov – til også omfatte krenkelser av religion, debatteres flittig. Skrivekollektivet.com publiserer idag Øyvind Olufsen, leder av Sosialdemokratisk Forum, sitt brev til statsråd Knut Storberget, samt sentrale stortingspolitikere som representerer Arbeiderpartiet: