Kategoriarkiv: Musikk

David Bowie (1947-2016)

Av | 15. januar 2016

Da den populære ungdomsromanen The Perks of Being a Wallflower (norsk utgave: Fordelen ved å være veggpryd, 2012) ble filmatisert for noen år siden, gjorde manusforfatteren, opphavsmannen Stephen Chbosky, en liten endring: I boka hører vennene Sam, Charlie og Patrick ei låt på radio som de omfavner som «sin». I boka er det Fleetwood Macs Landslide,… Les mer »

Desemberkalenderen: Here, There and Everywhere

Av | 24. desember 2015

Det skulle ha senket seg julefred over kongeriket nå, inkludert Skrivekollektivets redaksjon. Men så kom det som i utgangspunktet er ei gladmelding: Fra og med idag er hele Beatles-katalogen tilgjengelig, om ikke overalt og hele tida, så iallfall på de fleste tenkelige strømmetjenester. Det utløste vennlig kjekling på selveste julaften om hvilke, kanskje ikke helt… Les mer »

Desemberkalenderen: Bedre enn resten, 2015-versjonen

Av | 18. desember 2015

Stein Ove har allerede gjort grovarbeidet med å oppsummere musikkåret, og jeg kan ikke annet enn å slutte meg til hans konklusjoner. Uansett hva man måtte mene om den nye strømmeøkonomien og dens muligheter for å skaffe artistene en anstendig inntekt, så er det uomgjengelig at vi i tilgjengelighetens tid har beveget oss hinsides diskusjonen… Les mer »

Desemberkalenderen: All Your Favorite Bands

Av | 11. desember 2015

Det føltes på sett og vis riktig at musikkåret 2015 skulle starte med bølgekrusningene etter Taylor Swifts storselger 1989, og naturlig avsluttes med at Adeles 25 løftet bransjeøkonomenes panner enda litt høyere. To lys levende millionselgere innenfor tolv måneder er ikke nok til friskmelde noen som helst, men det er nå så uvanlig at det… Les mer »

Desemberkalenderen: Love You Goodbye?

Av | 10. desember 2015

For de av oss som har levd en stund, og dermed overvært den saktegående oppløsningen av sammensatte gutte- og jenteband tidligere, var sorgen på internettet jevngod med skriften på veggen: En dag i mars forlot Zayn Malik One Direction. Medlemmene bedyret at de ville fortsette som før, mens jeg talte moteksempler på fingrene. Take That… Les mer »

Desemberkalenderen: Jesus Troye Superstar

Av | 4. desember 2015

Troye Sivan har vært en populær YouTuber i flere år allerede (jeg skrev om ham i de to foregående årenes desemberkalendre), men etter denne helgen virker det utenkelig at han ikke også er på vei til å bli en av verdens største popstjerner. I dag ble hans fullengdes platedebut Blue Neighbourhood (EMI, 2015) sluppet, og… Les mer »