Kategoriarkiv: VM 2010

Desemberkalenderen: …eller bifil

Av | 7. desember 2011

Da Stein Ove og jeg ifjor brukte desember på å skrive ett innlegg daglig her på Skrivekollektivet, ønsket vi å “løfte frem fenomener, debatter, mennesker, nettsteder, organisasjoner eller popkulturelle nedslag som har inspirert oss, eller på annen måte gjort 2010 til et godt år”, som det het den gangen. Det kan vi ikke gjøre i… Les mer »

VM 2010: Den om Frankrike

Av | 18. juni 2010

Det er på tide å stille viktige spørsmål: Hvorfor gikk Frankrikes selvsentrerte, rike verdensstjerner rundt med snodige gaffateipdetaljer på ryggen? Hvorfor er Liverpools Insùa ikke Maradonas høyreback? Når skal kommentatorene innse at de ikke kan løpe fra de homoerotiske undertonene i alt de sier om Argentina? Og hva faen skjedde med Hellas? Disse og flere… Les mer »

VM 2010: Trenerne redder dagen

Av | 17. juni 2010

Jeg håper min venn og fellow traveler gjennom VM-sluttspillet her på Skrivekollektivet, Pål Thorsen, har rett – og at jeg dermed har feil. Det ville bety at mesterskapet snart blir gøyere, og det trengs virkelig. For spillemessig var første spillerunde strengt tatt møl, med en scoringsrate på langt, virkelig langt under to mål per runde,… Les mer »

VM 2010: Bør første spillerunde forbys?

Av | 16. juni 2010

Det er ikke pent, men noen må tørre å ta debatten (et kjapt google-søk viser forøvrig at det også er tvingende nødvendig å «ta debatten» om datalagringsdirektivet, helse-Norge, gynekologifagets fremtid, heroinassistert behandling og bydelsstrukturen i hovedstaden); burde FIFA forby lagene å spille den første kampen? Etter fjorten førsterundekamper, langt de fleste av dem grusomme, er… Les mer »

VM 2010: Hvor gode er Argentina?

Av | 13. juni 2010

Hvordan har starten vært? I en kommentarartikkel i Klassekampen lørdag påtalte Harald Henmo den alltid tilstedeværende viljen til å klage over at VM-sluttspillet alltid, uten unntak er dårligere enn vi forventer oss, og tilskriver det at vi stiller de samme krav til tidlige gruppespillkamper som vi ville stille til sluttspillkamper der lagenes overlevelse står på… Les mer »

VM 2010: Det blir så bra at selv pengene skyves vekk fra VIP-tribunen

Av | 11. juni 2010

Fotball-VM er antageligvis verdens mest politiserte mediebegivenhet. Det er ikke bare medienes skyld – den mektige paraplyorganisasjonen FIFA, som arrangerer fesjået, har i større grad enn noen andre gjort sitt for å minne oss på at den uskyldige leken med ball også er et geopolitisk mareritt. Joseph Blatter, den dønn korrupte, usympatiske sjefen for FIFA… Les mer »