…beklage skuespilleren Paul Newmans død? Han vant Oscar og spilte i uhorvelig mange filmer, men den personlige kjennskapet til han prestasjoner er for undertegnedes del begrenset, men Salons Thomas Schaller kaller ham ‘a great actor and super liberal’. Det fungerer godt nok som introduksjon til det lass av minneord som publiseres i dag, i seg selv en kunstform som er verdt å prise. Times er stedet å starte, Slate stedet å fortsette og Newsweeks bildekavalkade stedet for å sette punktum.
…nyte den siste helgen før kidsa går amok igjen? Neste fredag buldrer Disney-spetakkelet Camp Rock innover Norge, og de spreke guttungene i Jonas Brothers er klare til å skyve den så mange ganger førnevnte Miley Cyrus ned fra småsneip-tronen. Reklamene for guttegruppens to (!) album er allerede overalt, fylt med irrelevant, men tidvis sjarmerende pophåndverk. Men husk: Lettbeint og småkjekt nå, kanskje.Det blir tidsnok et sant førjulshelvete av plast og parfyme og skriking og det som verre er
…dykke ned i det faktum at verden slik vi kjenner den kanskje balanserer på stupet? Grim turbokapitalisme har få ganger blitt portrettert finere enn av Michael Douglas som Gordon Gekko i Oliver Stones Wall Street. Vil du vite hvordan sjansene er for reell endring, kan du prøve Boris Kagarlitskij eller Noami Klein. Vil du heller stå på sidelinjen og la kjøpefesten fare, sier du? Ta med deg Eddie Vedders hymne Society fra Into The Wild på veien:
It’s a mystery to me
we have a greed
with which we have agreed
You think you have to want
more than you need
until you have it all you won’t be free