…la deg rive med av rytmene, igjen? Denne uken er det USA-premiere på nyinnspillingen av Alan Parkers klassiske dansefilm Fame, som en slags kulminasjon på dansens retur til popkulturens scenekant de siste årene. Traileren lover rett nok noe døllere og mer strømlinjeformet enn originalen, slik Salons Julie Klausner borer i i sin fine artikkel om hvorfor det ikke kommer til å funke. Le Monde diplomatiques Truls Lie leverer et temperaturfylt intervju med opphavsmannen selv. There’s more dancing, though – i fjernsynet herjer fortsatt den norske versjonen av Skal vi danse, og i løpet av våren får vi forhåpentligvis TV-besøk av Fox’ humanistiske danseepos Glee også her til lands. Håpet er, selvsagt at den skal tilføre denne utskjelte kunstarten bare litt av glødende hipsterglorien som for eksempel TV-karakteren Maxxie i britiske Skins brakte til bords – og ikke det motsatte; tidligere majoritetsleder Tom DeLays kvalmefremkallende cha cha på Dancing with the Stars denne uken. Vi advarer mot sterke scener.
…hilse på enda en hedengangen konservativ ideolog? Irving Kristol, den såkalte gudfaren for de neokonservative republikanerne innen amerikansk politikk, er død, 89 år gammel. Høyrefløyen, i alle sine former og fasonger, fra liberalkonservative David Brooks over den fremmede fuglen Christopher Hitchens og helt ut på den riktig harde siden hos Charles Krauthammer er det interessante analyser å hente. Enda mer spennende, kanskje, er likevel kampen om høyresiden i dag, hvor Fox News’ sprutgale Glenn Beck får coverstoryen på Time Magazine, samme uke som den moderate republikaneren Joe Scarborough og andre maner til asvtandstagen for dem som vil bli presidentkandidater. Vil du bare se hvor gærne disse folka kan være når de tror ingen ser dem? Johann Hari har mer.
…gjenoppleve litt av kaoset rundt Kanal 4/Kanal 24/Radio Norges fødsel? Journalistnomade og tidligere Kanal 4/osv-medarbeider Svein Tore Bergestuen og DN-journalist Anders Eckblad har skrevet den nye boken Radiokrigen, der de går igjennom alt som skjedde i og bak kulissene den gangen da folkekjære P4 mistet konsesjonen og enda mer folkekjære Silje Stang ba kulturministeren brenne i helvete. Nyttig mediehistorie er helt sikkert å hente her – det er også lov å håpe at innsidefortellingen kan avsløre et like håpløst verdenssyn og like virkelighetsfjerne ambisjoner som de som fremgår i varmt anbefalte Kaptein MEMO – historien om Dagbladets patetiske nyhetsmagasin.