Kategoriarkiv: Skrivekollektivet mener

Skrivekollektivet meiner: Storbritannia treng valreform

Av | 3. mai 2011

Det ser ynkeleg ut, men det er heilt naudsynt, når den liberaldemokratiske partileiaren og visestatsministeren Nick Clegg i eit intervju med The Guardian idag ber Labour-veljarane leggje til side ønskjet om å gje han ein på kjeften,, og  røyste for valreform. Labour ligg an til klar framgang i lokalvala, og Liberaldemokratane til ein klar smekk,… Les mer »

Skrivekollektivet mener: En sosialdemokratisk-liberal allianse i UK

Av | 6. mai 2010

Det er ikke 1997-valget som er den mest nærliggende parallellen når britene idag går til urnene for å velge nytt parlament, men en ting har de to valgene til felles: Det ser ut som om valget uansett vil innebære avslutningen av et politisk regime. I 1997 fikk de konservative endelig avløsning. Og, som vi spådde… Les mer »

Skrivekollektivet mener: Fire nye år

Av | 14. september 2009

Vi har ikke tradisjon for at regjeringer blir gjenvalgt i Norge. Skrivekollektivets redaksjonsråd håper likevel at velgerne gjør et unntak denne gangen. Den rødgrønne regjeringen fortjener fire nye år til å gjennomføre mer av den progressive, maktkritiske og ambisiøse politikken som ble staket ut på Soria Moria i 2005. Man har kommet langt med endringer… Les mer »