Kategoriarkiv: Fra arkivet

Fra arkivet: Dansk Folkeparti er ikke FrP – og omvendt

Av | 7. august 2012

I kveld meddelte Pia Kjærsgaard at hun går av som leder for Dansk Folkeparti. Hun har utpekt dagens nestleder, Kristian Thulesen Dahl, som sin foretrukne etterfølger. DF er imidlertid et parti det eksisterer mange forenklede oppfatninger om. En av de vanligste og vesentligste er at partiet, ettersom det kan karakteriseres som «høyrepopulistisk», nødvendigvis har så mye… Les mer »

Arkivklipp: Man blir bare 18 en gang

Av | 1. mars 2012

Skrivekollektivet skriver ikke så veldig mye om Justin Bieber. Muligens mer enn det du hadde håpet, men langt mindre enn du tror. Vi pleier heller ikke å markere fødselsdager i særlig grad, med mindre vedkommende er riktig gammel, fyller noe svært rundt noe eller er en en av dem Skrivekollektivet mener ikke kan gjøre noe… Les mer »

Gjensyn: Symbolet David Kato

Av | 29. september 2011

Rafto-stiftelsen har i dag kunngjort at årets Rafto-pris tildeles organisasjonen Sexual Minorities Uganda (SMUG), som jobber for rettsvern og rettigheter for seksuelle minoriteter i Uganda. I februar i år skrev undertegnede sammen med dypt savnede Tore Eikeland en kronikk om menneskerettighetssituasjonen i Uganda. Den er gjenopptrykket her. _______________ Da det ugandiske parlamentsmedlemmet David Bahati, mannen… Les mer »

Fra arkivet: Bare i Amerika

Av | 9. mai 2011

Flere medier har i helgen skrevet, med beven i stemmen, om den «kontroversielle TV-serien» Skins, som MTV skal sende på norske skjermer fra og med ganske snart. Usikker på hva som er greia? Skrivekollektivet gikk igjennom liksom-kontroversen da den sto på som verst i USA i januar. Artikkelen er gjenopptrykket nedenfor. _______________ “Kontroversen” rundt MTVs… Les mer »

Fra arkivet: Stille før stormen

Av | 8. september 2008

Denne helgen avholdt de danske sosialdemokrater partikongress, den første siden det nedslående valget høsten 2007. Helle Thorning-Schmidt er urørlig som leder, på tross av triste meningsmålingstall for partiet (SFs pene fremgang er likevel med på å sikre opposisjonen flertall på enkelte meningsmålinger). Likevel er det verken meningsmålinger eller framtidstro det har handlet om på kongressen.… Les mer »