Kategoriarkiv: Bergen 2011

Lovlighetskontroll av skolebruksplanen

Av | 25. januar 2011

Bergen har vedtatt en plan for bergensskolen, som tar for seg skolestruktur og skolebygg. Over et halvt års arbeid resulterte i et vedtak som nå er sendt til lovlighetskontroll. Ap, Sv og Rødt har fremmet et krav om lovlighetskontroll av skolebruksplanen som ble behandlet i bystyret i desember. Det gjelder vedtak om sammenslåing av skolene… Les mer »

1054 dager med krig.

Av | 18. januar 2011

Politiske ledere som velger krigsretorikk er vi ikke ukjent med. Men det hører til sjeldenhetene at krigserklæringer faller på norsk jord. Bergen er i krig mot Norge. Den 29.februar 2008 gikk Bergens byrådsleder, Monica Mæland, til krig mot regjeringen. Det var i anledning debatten om at Vestlandet (Bergen) styres fra Oslo. Sett med et ironisk… Les mer »

Udsigter fra Ulriken (Del 3): Aldri undervurder Arbeiderpartiet.

Av | 11. januar 2011

Stortingsvalget i 2009 forteller om potensialet Arbeiderpartiet i Bergen har. Tusenvis av bergensere er klar for å stemme Arbeiderpartiet i 2011, om partiet viser seg tilliten verdig. – I en artikkelserie som jeg kaller “Udsigter fra Ulriken” spiller jeg opp til debatt. Først ut, var en titt på KrF i Bergen. Deretter fulgte artikkelen Åpent politisk landskap.… Les mer »

Arna bydel: Skolebruksplanen.

Av | 19. november 2010

Undertegnede er skolepolitisk talsmann for Arbeiderpartiet i Bergen og har siste ukene vært på skolebesøk og folkemøter i forbindelse med Bergen kommunes forslag til ny skolebruksplan. I den anledning skal jeg besøke over 40 skoler og delta på 8 folkemøter med mer. Nå publiserer jeg noen tanker om utfordringene i bergensskolen, bydel for bydel. Her… Les mer »

Åsane bydel: Skolebruksplanen.

Av | 19. november 2010

Undertegnede er skolepolitisk talsmann for Arbeiderpartiet i Bergen og har siste ukene vært på skolebesøk og folkemøter i forbindelse med Bergen kommunes forslag til ny skolebruksplan. I den anledning skal jeg besøke over 40 skoler og delta på 8 folkemøter med mer. Nå publiserer jeg noen tanker om utfordringene i bergensskolen, bydel for bydel. Først… Les mer »

Monica Mælands skolesvik.

Av | 20. oktober 2010

Byrådsleder Monica Mæland fra Høyre har siden 2003 hatt det overordnete politiske ansvaret i Bergen. Under hennes ledelse har der vært tre skolebyråder frem til dags dato. Jeg oppfatter det slik at disse skolebyrådene har nedlagt et grundig arbeid for å gi skolebyggene i Bergen et nødvendig løft. Men nå er det full stopp. Melodien… Les mer »

Udsigter fra Ulriken (Del 2): Åpent politisk landskap.

Av | 28. august 2010

Bergensavisen publiserte 27.august en måling som viser at Høyre er Bergens klart største parti med en oppslutning på 40,6%. Dette kan bli starten på slutten for byrådet Mæland II. I en artikkelserie som jeg kaller “Udsigter fra Ulriken” spiller jeg opp til debatt. Først ut, var en titt på KrF i Bergen. Lovnaden fra undertegnede var at… Les mer »

Udsigter fra Ulriken (Del 1): Ingen vet hvor (KrF)-haren hopper.

Av | 22. august 2010

I Bergen 2011 er det igjen duket for lokalvalg. Byen har da vært styrt av de borgerlige partiene siden valget i 2003. Sentrumspartiet KrF har hatt en nøkkelrolle. Meningsmålingene siden forrige lokalvalg i 2007 tyder alle i retning av borgerlig dominans også den neste bystyreperioden. I en artikkelserie som jeg kaller «Udsigter fra Ulriken» spiller… Les mer »