…finne mer ut om hvorfor Walter Cronkite betød noe? Mannen, som mange mener var førstemannen bak det uramerikanske begrepet anchorman i nyhetene, døde fredag, 92 år gammel. Salons Joan Walsh forklarer hvorfor han var viktig, samme nettsteds livsviktige surpomp Glenn Greenwald hyller hans integritet, Slates John Dickerson skriver personlig om hvordan det var å vokse opp med den gamle på skjermen, og MSNBCs liberale bråkebøtte Rachel Maddow samler opp etterkommerne Tom Brokaw, Brian Williams og Dan Rather til en rørende mimrestund. Fine innblikk i høytiden for amerikansk TV-journalistikk a la Cronkite er tilgjengelig på den store skjermen i George Clooneys varme Good Night, and Good Luck, en hyllest til gravejournalisten Edward Murrow, som i sin tid lokket Cronkite til TV-selskapet CBS.
…kjenne på Potterfeberen? Du trenger selvsagt ikke bli fortalt hvorvidt du bør se den, for det kommer du nok til å gjøre likevel. Sveip dog gjerne innom New York Magazines Vulture og bekymre deg over at folkene der ikke er særlig glade for den nyeste, og les Vanity Fairs korte begrunnelse for hvorfor Potter-serien har blitt slikt et dannelsesrituale for De Som Er Noe innen britisk film.
…gå litt forbi bananretorikken? Cubas aldri hvilende ambassadør til Norge har gjentatte ganger brukt et herlig, fargerikt språk på den ellers nokså lille, i bunn og grunn ubeskrivelig kjedelig nobodyen Jan Tore Sanner fra det nokså lille og i bunn og grunn ubeskrivelig kjedelige norske partiet Høyre. Morsomt nok, men analyser av hvordan det egentlig står til i landet under den håpløse blokaden er selvsagt nyttigere å fokusere på. World Affairs og våre redningsmenn og -kvinner hos OpenDemocracy ordner det, mens du venter på at Steven Soderberghs grandiose og stort sett vellykkede femtimersepos Che skal lande i postkassen din, og blar litt i den nyklassiske Cubaskildring Dette er Cuba, alt annet er løgn!, som Spartacus så fortjenstfullt gjenutgir denne våren.
___________________________________________
Kollektivets skribenter gir deg sine kortfattede, vennligsinnede bud på hva du kanskje burde lytte til, se, lese eller snakke om de nærmeste dagene.