…hilse rare Tom Cruise velkommen tilbake? Hans nye, kontroversielle film Valkyrie er endelig snart klar for å slippes, etter lange, lange runder med stress og kontroverser, ikke minst grunnet den lille, smilende hovedrolleinnehaverens noe sære religiøse preferanser. Hans scientologi har, helt siden han hoppet i Oprahs sofa, skjelte ut Brooke Shields og giftet seg med min ungdoms Joey Potter, sikret Tom en del uønsket oppmerksomhet utenfor filmsettet, samtidig som hans opptredener på film har blitt stadig færre og verre. I et intervju med New York Times’ T Magazine denne helgen snakker han kort og tilforlatelig om de siste fem-seks årene, og fremstår nesten menneskelig igjen. Det er da noe.
…tenke over hvorvidt en ukebladredaktør kunne gjøre kvantespranget fra Se & Hør til seriøse politiske nyheter her hjemme? Det er hva Henrik Qvortrup, Anders Fogh Rasmussens gamle spindoktor, har gjort i Danmark, da det denne uken kom frem at han forlater sin post som sjefredaktør på danske Se & Hør for å bli politisk redaktør på dansk TV2. Han er knapt særlig elsket i de politiske sirkler, kjent som han er for å ha blandet kortene, laget kjipe saker på kjente politikerstjerner og for å være en del av det utskjelte kommentariatet, som så utmerket blir belyst i dette radioprogrammet fra Danmarks Radio. Kunne en slik mann få jobb på Se & Hør herhjemme? Og kunne han så hoppet over bordet igjen? Les, lytt og bedøm selv.
…mimre tilbake til 1999? Skribenten var beskjedne 14 år gammel når opprøret i Seattle utspant seg, men husker likevel mediedekningen av den globaliseringskritiske bevegelsens første store slag, som Audun Lysbakken omtaler som «et oppgjør som ikke er slutt. Som ikke har (sic., min anm.) tapt. Som bare har begynt» i denne ukens utgave av Morgenbladet. So be it: Sjekk ut traileren til Battle in Seattle om de dramatiske dagene, og for all del; les det fantastiske portrettet på bevegelsens viktigste stemme, Naomi Klein, i The New Yorker.