Kanskje skulle du… (Uke 4)

Av | 25. januar 2009

…ta Billy Joel i forsvar? Nick Hornbys protagonist Rob Gordon i High Fidelity bruker den erfarne amerikanske pianomannen som eksempel på hvordan musikk ikke skal være, og i sin Verdens Verste-serie på Slate plukker skribent Ron Rosenbaum opp hansken og klistrer opp Billy Joel som verdens mest forferdelige plateartist. Mange på kollektivet har et bankende hjerte for den snille mannen med solbrillene, og er klare for når som helst å forsvare Joel mot Rosenbaums angrep på for eksempel She’s Only A Woman som bare en fattigmanns-rip-off av Dylans Just Like A Woman. Uansett gir det også en mulighet til igjen å lese John Moes herlige polemisering mot pianofiguren i Billy Joels signaturlåt, som finnes i en rekke av kostelige Pop Song Correspondencies på Dave Eggers snurrige, glohett anbefalte tidsskrift McSweeney’s.

…vise omsorg for Ryan Adams’ ører? Den ikke spesielt hyggelige, ikke spesielt selvkritiske amerikanske altcountry-mannen ga denne uken via sitt nettsted beskjed om at øresus er en av grunnene til at han midlertidig sier farvel til rollen som stor musiker. Mange anmeldere har gjennom mange år brukt en del energi på å snakke ned mannen de en gang elsket, fordi han gir ut så jævlig mange plater. Resultatet? Litt likegyldig, litt boss, og en hel masse gull. Husk New York, New York, da, og hele Heartbreaker, så skal du nok snart se at dette er en kjedelig nyhet.

…vente på Springsteen? Selvsagt skal du det. Alle skal det. Han kommer til Bergen på to varme sommerdager, og derfor skal du muligens bruke en veldig kald vinterdag på å stå i ro utenfor Grieghallen for å få billetter. Samme dag kan du riktignok få noen du liker til å skaffe deg hans nye plate Working On A Dream fra platebutikken, etter at du selv har brukt søndagen på å sniklytte på de svært varierte godsakene, som ligger ute på nettsidene til de gode menneskene på NPR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*