Var vi noen gang i tvil?

Av | 25. januar 2009

Mads Gilbert og Erik Fosses innsats for å redde liv i Gaza, etter Israels meningsløse angrep på den palenstinske befolkningen, har blitt utsatt for spekulasjoner.

Som to, av få, hadde Gilbert og Fosse muligheten til å rapportere fra Gaza. Israels angrep på Gaza, sørget for at barn, unge, kvinner og menn – en klar majoritet sivilie, ble drept.

Rapportene fra de norske legene gikk verden rundt. CNN var blant dem som publiserte artikler og sendte saker hvor Gilbert og Fosse var involvert.

Etter kritikk og press fra diverse halvveis seriøse aktører på nett, både bloggere, tidligere stortingsrepresentanter, og andre samfunnsaktører – så valgte CNN å gå til det skritt å gjennomgå sin egen dekning av Israels invasjon av Gaza. Blant annet en spesiell sak hvor Mads Gilbert, sammen med palestinsk helsepersonell, kjemper for å redde livet til en ung gutt.

Kritiske røster mener at denne spesielle saken er konstruert. At den unge gutten overhodet ikke forsøkes gjenopplivet. Tvert i mot, han er i levende live, kjører skuespill til siste akt med leger og familie i bi-roller.

Den publiserte (reflekterende) videoen er rystende.

Konklusjonen til CNN og to leger, hentet inn for å bidra med sin ekspertise, er helt klar: Dette er ikke skuespill. Hendelsen er ikke konstruert. Det er faktisk en ung palestinsk gutt som legene forsøker å gjenopplive.

Jeg lenker til videoen fra CNN her. Og stiller spørsmålet: Var vi noen gang i tvil?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*