Ap-landsmøtet: Ikke 1967

Av | 20. april 2013

Det er lørdag morgen. Hvis du vil bruke den på å følge Arbeiderpartiets landsmøte, kan du gjøre det her fra klokken ni.

Det skjer i dag: Socialdemokraternas relativt nye og relativt populære leder Stefan Löfven hilser landsmøtet på morgenkvisten, på vegne av de internasjonale gjestene. Partisekretær Raymond Johansen innleder om stortingsvalget, med påfølgende debatt. Se hele programmet her.

Dette skriver mediene: I Aftenposten skriver Anne Grethe Strøm-Erichsen og Espen Barth-Eide om hvorfor kjønnsnøytral verneplikt er en god idé. Landsmøtet vil ventelig si seg enig. Utenriksministeren påpeker, ikke uten syntaktiske utfordringer: «Får vi det til, kommer dette i historiebøkene. Om 20 var det Arbeiderpartiet som innførte det som alle kommer til å synes er selvfølgelig».

Dagbladet forteller at «en mer human asylpolitikk» vil få stor oppslutning fra landsmøtet, uten at noen tror på store endringer. Tidligere hvisking om usikkerhet om flertallet for oljeboring i nord har fordunstet, og muligheten for kompromisset svinner. Oslos påtroppende sentralstyremedlem Libe Rieber-Mohn mener vedtak om to barnehageopptak i året muliggjør at landsmøtet kan gå lenger enn tidligere med ønsket om å avvikle kontantstøtten. Avisen bringer i øvrig utdrag fra et nytt intervju med SVs Audun Lysbakken, som SVs nye magasin «Del godene» av en eller annen grunn kaller for «politikkens Jared Leto», hva nå det skulle bety. Leto er mest kjent for rollen som han som blir dengt til blods av en som er større og sterkere enn ham i Fight Club.

Oljekompromisset rykker nærmere, hevder Dagsavisen, selv om ikke helt kan se hvordan. På kommentatorplass minner Arne Strand nok en gang om at det gikk ordentlig hett for seg på landsmøtet i 1967.

Hordaland Aps leder Sveinung Valle er blant dem som er intervjuet i Vårt Land om søndagsåpne butikker, sammen med folk fra Handel og Kontor og Aps kristen-fløy. Alle er enige om dagens regelverk er tilfredsstillende. «Jeg kommer ikke til å godta søndagsåpne butikker i større grad enn det er i dag», sier Valle til avisen. Til Bergensavisen sier Valle at han ikke tror på stor endringer i landsmøtets holdning til asylpolitikken.

Klassekampen lar Libe Rieber-Mohn snakke om fjerning av kontantstøtten, slik at Senterpartiet har noe å reagere på i mandagsavisen.

Store og små bryggerier sutrer over dagens alkoholreklameregelverk i Bergens Tidende, og er glade for signalene om at Ap kan løsne litt på forbudet, slik at KrF har noe å reagere på i søndagsavisen. Dette skal ikke oppfattes som en liberalisering av reklameforbudet, sier Sveinung Valle, men det er bare bransjens syn som har fått plass i nettutgaven av saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*