G.I. John & Superwoman

Av | 4. september 2008

Sarah Palin, John McCains utvalgte som visepresident-kandidat, talte i natt til Republikanernes landsmøte.

Media omtaler debyen hennes som «enorm, spennende og sterk».

Personlig ble jeg overhodet ikke imponert. Stort sett så slengte hun med leppa mot Demokratene og Obama. Publikum buet (tydeligvis en ny form for å vise sin entusiasme og enighet). Det var en skitten tale – destruktiv. Uten politisk gnist.

Skal jeg tolke ansiktsuttrykkene til en del av publikum som ble filmet gjennom seansen, så var det med en bismak at de klappet til visepresident-kandidatens spydigheter.

Det er lett å forstå hvorfor Palin fikk jobben ved siden av hyggelige og omgjengelige John McCain som selv den mest ihuga Demokrat kan ha et godt øye til. Noen må ta seg av den skitne valgkampen.

Palin fremsto som en striglet versjon av Anita Apeltun Sæle med Siv Jensens frekke nådegaver. Så får andre tolke om dette er et kvalitetstegn.

Ryktene vil ha det til at hun en håndplukket av Bush-klanen. Man regner det i de indre kretser som opplagt at McCain ikke holder en hel periode av diverse helsemessige årsaker. Da snakker vi egentlig om Palin som en aktuell president i USA.

Republikanernes nye, kvinnelige, yndling har allerede fått mange økenavn. Rambo, Barracuda, Pitbull med leppestift, Bush III m.m.

VGs Anders Gievær stiller i sin blogg ”Amerikanske tilstander” spørsmålet om en ny stjerne er født eller om det kun var et stjerneskudd? Jeg støtter meg til sistnevnte. Og da mener jeg som en fyrverkerisak som består av en pinne metall med jernfilspon som slår gnister i ett minutt, holder varmen et par minutter etter gnistene har sluknet, og ender i søppelspannet når festen er over.

Garin-Hart-Yang Research Group har gjennomført en måling som viser at amerikanske kvinner ikke lar seg imponere av Sarah Palin. De ser hennes kandidatur heller som en velkalkulert politisk beslutning. Hele 56% av de spurte mener Palins rulleblad og holdninger i viktige verdispørsmål virker avskrekkende.

Man kan si mye om Hillary Clinton, men aldri om så mange fant henne avskrekkende. Om republikanerne derfor tror at Palin skal sanke Clinton-stemmer, så er dette rimelig feilslått.

Jeg kan se for meg at Hillary Clinton blir sentral i Demokratene og Obamas valgkamp videre, sammen med visepresident-kandidat Biden. Da blir det klar knock-out for team-Obama.

Palin fremstår for meg som et fryktelig dårlig valg som visepresident-kandidat for Republikanerne.

Men jeg kan se for meg at denne våpengale damen nok fascinerer amerikanske menn. Av den typen menn som har den norsk-samiske villmannen Lars Monsen som forbilde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*