Bergensbølger del 1.

Av | 24. februar 2011

Lytt til The Aller Værste! Den norske rockegruppen fra Bergen som eksisterte fysisk fra 1979 til 1981, men som lever i beste velgående den dag i dag i hjerte, kropp og sjel. På tross av kort levetid og få utgivelser, så har The Aller Værste! satt dype spor i norsk rock-historie. Fra arkivet til Videoteket (NrK 1980) henter jeg frem Dans til Musikken fra The Aller Værste! med EP’en TAV!

Ta innover deg at Razika vil prege musikkåret 2011. Låten Vondt i Hjertet er altså noe av det mest geniale som bysbarn av Bergen, et sted mellom Møllaren og Nygårdshøyden, har produsert. Jentene i Razika har mer hardcore låter på samvittigheten, la meg nevne Kommando. Men Vondt i Hjertet gir deg rykninger i repeat-knapp-fingeren. 3 minutter og 35 sekunder har aldri før gått så fort, og trommehinnen er hektet.

Skru tiden tilbake til 12/12-2009. Riktignok har John Olav Nilsen og Gjengen kommet med (det vanskelige) andrealbumet, men det er umulig å ikke vie hjerterom til førstealbumet. Her kan du høre Gjengen spille på USF Verftet. En konsert som var utsolgt ukevis i forkant. Et svett lokale, Røkeriet, startet festen lenge før bandet kom på scenen. Bandet entret scenen til typete tilrop som ”Geir Hasund!” Etter konserten var det mange blanke øyner, og en ivrig, lokal journalist, utropte Gjengen til Bergens svar på Åge Aleksandersen.

Ta deg et glass saft hvis du kun forbinder Ove Thue med svulstige tåreperser om Sportsklubben Brann. 70-tallets kanskje beste bergensband heter SAFT. Med låten People in Motion nådde bandet Europatoppen i 1971. Bandet var for øvrig banebrytende med låten Fjøsvise, da de som bergensere valgte nynorsk som hovedmål, for anledningen.  

(Bergensbølger – del 2 kommer snarlig!)

2 tanker om “Bergensbølger del 1.

  1. Tilbakeping: Podkast: Einar Førdes fargefjernsyn – Sommeranbefalinger #1 – SKRIVEKOLLEKTIVET

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*