Bergensbølger del 2.

Av | 26. februar 2011

Utvid horisonten! Slipp inn Bobby Hughes Experience inn i ditt hjerte. Høvdingen Espen Horne tok steget fra jamsessisons og dj’ing og mekket like godt et album, Fusa Riot. Debutalbumet fra 1999 er etter undertegnedes mening en kulturskatt og forteller også historien om dette tiårets solide elektronika-miljø i Bergen. Lytt til Theme From Skiddo. Av alle absurde ting klarte Big Brother i sin tid å ødelegge gleden med Bobby Hughes Experience for en stakket stund, da en av låtene deres ble knekket ned til jingle mellom alle de pinlige reality-scenene.

Lytt til noen av Bergens alle tøffeste gutter. Bandet Audrey Horne har fått ufortjent lite oppmerksomhet. Skru op volumet og sett av noen minutter til Threshold fra skiven Le Fol. Audrey Horne er en såkalt supergruppe, med medlemmer fra blant annet Enslaved, Sahg og Gorgoroth. Albumet No Hay Banda vant for øvrig Spellemannsprisen i 2005.

Hvem var din engelsklærer i sin tid. Min het Michael Prince. Han likte å lære fra seg språket med gitar og regler. Første gang jeg hørte noen av gutta fra Real Ones spille, var en gang på 90-tallet da de sammen med engelsklærer Prince forbløffet tilhørerne med heftig folk-rock. Nå er bandet godt etablert og har fem plater på samvittigheten. Every Dog Has Its Days fra 2008 er særdeles finfin.

Har du hørt om DJ Erot? Et av de største tapene av talentfulle bysbarn av Bergen var da Tore Kroknes aka DJ Erot døde i altfor ung alder i 2001. Han etterlot seg mye god elektronika og jeg anbefaler blant annet The Greatest Hit (vokal Annie) og selvsagt fantastisk vakre Song For Annie. Det har bare vært én bergensbølge. Tore Kroknes var i krusningene av denne.

Husk på alle bandene som skulle slå gjennom internasjonalt, men som endte opp som Erik Huseklepp i Bari – et sted på benken som tilskuer. Baba Nation tok Bergen, og et lite stykke av Norge med storm. Bandet har faktisk et par pene låter på samvittigheten etter fire albumutgivelser, nevnes kan Time To Heal fra «B» i 1999. Bandet er splittet i alle himmelretninger nå, og medlemmene har vært innom Pompel & The Pilts, Stain Monsters, Atakama og diverse teaterscener.

(Bergensbølger – del 3 kommer snarlig!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*