Kanskje skulle du… (uke 13)

Av | 29. mars 2009

…bruke litt tid på å historisere Zac Efron? Bare litt? Hvorom allting er, den her jevnlig omtalte High School Musical-stjernen benyttet nylig anledningen til å trekke en strek i sanden med hensyn til sin egen framtidige karriere. Etter tre HSM-filmer og en rolle i den utmerkede nyinspillingen av John Waters’ Hairspray, har Efron funnet ut at grensen mellom typecast og fri fugl går ved nyinnspillingen av Footloose. Om Efron nå er iferd med å reintrodusere seg for bransjen og publikum (noe denne billedserien, akkopagnement til et intervju med stjerneregissøren Gus van Sant i siste nummer av Interview Magazine kan tyde på) skriver han seg inn i en rik tradisjon. Home Improvements Jonathan Taylor Thomas la avstand til sitt ubesudlede image ved å spille bifil gategutt i Nicholas Perrys severdige Speedway Junky (noe som blant annet avstedkom et oppklaringsintervju med magasinet The Advocate), og Jessica Biel sprengte sin dydige profil i fillebiter, og utsatte sin 7th Heaven-figur Mary Camden ut på en glidebane mot unger, havarerte ekteskap og generell uforsiktighet da hun poserte lettkledd i et herreblad. Salon har mer. Dem vokser tell, ungane.

…glede deg til Brokeback Mountain-regissøren Ang Lees tilbakekomst til amerikansk mainstream-film? Den heter Taking Woodstock, og lover å være en biografisk komedie om folkene som satte den legendariske festivalen istand. Undertegnede har ikke hatt så varme følelser for en musikkfilm siden Almost Famous, og gleder seg til å se Paul Dano (Little Miss Sunshine, There Will Be Blood) og Emile Hirsch (Milk, Into the Wild) igjen. Ang Lee hadde suverent grep om epokens umiddelbare etterdønninger i The Ice Storm, og han kan klare det på ny. Her er traileren.

…fundere litt over at en av verdens mest innflytelsesrike økonomiskribenter også er en av de beste? Paul Krugmans spalte (arkiv) for New York Times er appointment reading på mandager og fredager, han kaller seg europeisk sosialdemokrat og ble rekruttert til NYT fra Slate (arkiv). What’s not to love? En hel del, i følge folk Obama-administrasjonen som nok helst hadde sett at Krugmans kritikk av bankplanen ikke fikk prege to hele nyhetssykluser denne uka (søndag-mandag), men Newsweeks profil på den nokså selvsikre Nobelpris-vinneren er likevel i hovedsak forståelsesfull. Det er jeg også.
___________________________
Kollektivets skribenter gir deg sine kortfattede, vennligsinnede bud på hva du kanskje burde lytte til, se, lese eller snakke om de neste dagene.

**

Jørgen Lien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*