Kanskje skulle du… (Uke 28)

Av | 12. juli 2008

…benytte anledningen til å hedre den talentfulle dansken Jakob Ejersbo ved å lese hans bok Nordkraft eller se filmen med samme navn? Forfatteren Ejersbo, en kortlevet dansk suksesshistorie, døde denne uken i en alder av 40 år, og etterlot seg, leser vi, et upublisert manuskript til en ny roman. Det var narkodramaet Nordkraft som ga ham et navn, et knyttneveslag av en fortelling om pushere, enkeltskjebner og tristesse lagt til den triste ministorbyen Aalborg. Ole Christian Madsen, Danmarks mest brukervennlige innenlands filmregissør, laget en likeledes kompromissløs og sjelevridende filmversjon i 2005, med supermannen Thure Lindhardt i rollen som det intelligente monsteret Steso.

…vurdere om du er truffet av the blame-game når magasinet Radar borer i hvorfor Filmstjernen synes å være død? Magasinet trekker opp flere mistenkte når de leter etter årsaken til at Tom Cruise, Jim Carrey og Julia Roberts ikke lenger gir mynt i kassen, og du går ikke fri hvis du kjøper kjendisblader eller ser filmer der Nicole Kidman er rar og har stygg sminke. Du er advart.

…lytte ganske lenge på en søndagsmorgen til Emmylou Harris’ siste plate ‘All i Intended To Be’? Eksmannen er tilbake bak spakene, låtmaterialet er lånt og hjulpet frem av folk som Tracy Chapman og Anna McGarrigle, og dette er returen tilbake til countryfarvannet hun forlot på 90-tallet. Den tøffeste jenta i gata har til og med nerver til å ljuge:

No matter how bright i glitter, baby / I could never be gold, synger damen.

Hun må vite at det er tøv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*