Kanskje skulle du… (uke 37)

Av | 14. september 2008

…føle med hele verdens kvalitetsfilmelskere, som med sommerens nedleggelse av Tartan Films har mistet en viktig distributør? Selskapet, som spesialiserte seg på asiatisk film – og blant annet har et betydelig medansvar for at moderne klassikere som Oldboy og Sympathy For Lady Vengeance nådde et massepublikumla først ned sin USA-avdeling, før hele virksomheten ble innstilt. Mitt personlige forhold til Tartan begrenser seg til den nydelige, om enn foruligende, amerikanske dokumentarfilmen Tarnation, som herved også er anbefalt.

…ri forventningsbølgen sammen med Media Life Magazine? Vel, det viser seg at magasinets agenda i en artikkel denne uka heller var å undersøke hvorfor så mange TV-serier ikke klarer å leve opp til forventningene. Det viser seg at det har flere årsaker: For det første sliter mange av disse antatte suksessene å holde fast på seerne som kanskje ser den første episoden for å finne ut hva buzzen egentlig handlet om. Men det handler også om at forventningene kan sørge for at programsjefene venter seg seertall som det allerede var umulig å innfri. Det er stadig sårt å lese om hvordan WBs magnifike presidenten-som-tenåring-drama Jack & Bobby (FEM, lørdager kl. 19.05) ble et slikt offer i 2004, eller at det samme skjedde med Aaron Sorkins Studio 60 i 2006.

…ta den forventede danske Lene-effekten nærmere i øyensyn? Det konservative regjeringspartiet skiftet nemlig denne ut den pregløse interne brannslukker Bendt Bendtsen med den populære hardlineren Lene Espersen, og forventningen er at hun skal gi Anders Fogh Rasmussens knap så spændende Venstre kamp om stemmene på høyrefløyen. Informations Erik Meier Carlsen har gitt den foreløpig beste oversikten over bakgrunnen for lederskiftet og de historiske konservative fløykrigene. Ellers skriver Hans Mortensen opplysende blant annet om KV-rivaliseringen i sin utmerkede bok Tid til forandring. Foghs vej til magten (2008). Er du mer interessert i samarbeidsklimaet på venstresiden, kan det konstateres at Socialistisk Folkeparti nå vil legge grunnlaget for rød-grønt samarbeid gjennom kompromissvilje i forsvarspolitikken. Klassekampen ga også fortjent oppmerksomhet til svensk sentrum/venstre-samarbeid denne uka, men jeg finner ingen lenke.
______________________________________________________
Kollektivets skribenter gir deg sine kortfattede, vennligsinnede bud på hva du kanskje burde lytte til, se, lese eller snakke om de neste dagene.

**

Jørgen Lien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*