Kanskje skulle du… (Uke 41)

Av | 12. oktober 2008

…la deg synke hen til 1960? I vår viste TV3 her i Norge førstesesongen av AMCs suverene TV-serie Mad Men, som vant et lass med Emmys for en uke siden. Det er den episke fortellingen om en svunnen tid, om reklamebransjen i USA i begynnelsen av 60-årene. Andre sesong er underveis i USA, sågar med pene seertall, og i disse nedgangstider kan du nyte dette ypperlig spilte dramaet fra konsumerismens barndom på DVD. Og lese, mye, om det i en flott artikkel fra New York Times Magazine.

…se litt faktisk reklame? Et sentral subplot i ovennevnte serie er valgkampen mellom Nixon og Kennedy i 1960, som våre konservative businessmenn følger med uro og angst på Nixons vegne. Lekre små detaljer om de første store TV-reklamene ligger innbakt, og du kan selv følge utviklingen innen denne sjangeren på nettstedet The Living Room Candidate.

…gjenoppleve øyeblikket som katapulterte Barack Obama inn på toppen blant de demokratiske presidentkandidatene tilbake i desember? Etter Jefferson Jackson-middagen slapp Obama Our Moment Is Now, allerede en reklamefilm for historiebøkene. Den er verdt å se igjen, med bare tre uker tilbake. Meningsmålingene ser lyse ut, fremtiden noe grimmere. Ta en tur tilbake i tid, pre- Jeremiah Wright, Bill Ayers, bittergate og leppestiften. Du får tidsnok tid til å vri deg i stolen over Palin og McCain igjen, slapp av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*