Kanskje skulle du… (uke 47)

Av | 23. november 2008

…unne deg å se en av de beste komediene som er laget på 2000-tallet? Jeg tenker på Noah Baumbachs The Squid and the Whale (2005), som du etter hvert vil oppdage at er ganske trist også. Hovedrolleinnehaver Jeff Daniels er magnifik når han bare vil (som i den sørgelig oversette Imaginary Heroes (2004), mot kollektiv-favoritten Emile Hirsch), og Jesse Eisenberg slipte til sin utmerkede komiske timing i den likeså fremragende Hva sier man til en kvinne? (2003). Kollektivkollega S.O. Lien gjorde stas på filmen med en høyst lesverdige anmeldelse fra tiden da den gikk på kino, og når du er igang kan du ta med deg Jason Mraz’ nydelige Mr. Curiosity. Hvorfor? Se filmen først, så kan du eventuelt spørre på nytt etterpå.

…oppdatere deg på hva som skjer i amerikansk TV-bransje, sånn mens vi står på nippet til en ny storstreik? Denne gangen er det skuespillerne selv som står klare til å skyte av seg hodet. Men stakkarene som jobber for NBC har allerede fått uvurderlig streikemotivasjon av kanalsjef Ben Silverman: Hvorfor skal de ønske å arbeide når sjefen kjemper målbevisst for at de ikke skal ha kanal å komme tilbake til? Programmeringsstrategi har vært en fiasko fra ende til annen, og fyren selv er tydeligvis er mye bedre. Kim Masters, som tidligere drev Hollywoodland-bloggen på Slate har mer, via The Daily Beast. Og han er ikke særlig mye bedre likt New York Magazines Vultureblogg...

….stille inn siktet på neste års Oscar-nominasjoner? De to overnevnte, altså Daily Beast og Vulture, har begge denne uka kjørt interessante saker på den Oscar-kampanjen som snart går inn i høygir. Budskapet fra DB er at den økonomiske krisa har tynnet ut feltet, og at kun framtredende nominasjoner til WALL-E eller The Dark Knight kan redde den fra total ignorans, mens Vulture for lengst har satt igang sin ukentlige oppsummering av buzz, rykter og signaltydning som skal munne ut i en offentliggjøring i slutten av januar. Det er denne fasen som er den interessante.
______________________________________________________
Kollektivets skribenter gir deg sine kortfattede, vennligsinnede bud på hva du kanskje burde lytte til, se, lese eller snakke om de neste dagene.

**

Jørgen Lien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*