Når tannpastaen truer

Av | 18. mars 2007

# World trade center. 2 fly. Osama. Bush. Olje. Irak. Gardermoen. Afghanistan. Securitas. Krig. Erna. Politi.

Samfunnet vårt har de siste årene endret seg drastisk. En tube tannpasta er ikke lenger bare en tube tannpasta. Den er også en potensiell trussel.

Tannpasta truer verdenssamfunnet.

På en flytur jeg hadde til Molde for noen år siden så hadde jeg med meg allverdens av ting i håndbagasjen. Jeg hadde et helt arsenal med utstyr som i dag anses som mulige redskap for terror. Den gang brydde ikke en eneste sjel seg. Eneste som var faretruende på min flytur til Molde var den forbaskete turbulensen. For noen uker siden gikk turen til Barcelona via Oslo. Da slo det meg hvor mektig lekepolitiet har blitt i verdenssamfunnet.

Jyplinger med rett til å kroppsvisitere.

Siste uken har det i media blitt skrevet flere saker som omhandler terrori-hysteriet. Flykapteiner som blir så forbanna på lekepolitiet at de må innstille flyavganger og ta seg en lang pustepause for å dempe adrenalinet. Disse med rett til å kroppsvisitere tar seg til rette. Knepper opp bluser. Stikker radaren opp i de mest intime, personlige soner. Jekker ned flykapteiner og plager gamle damer så tårene triller.

”Jeg er jo ingen terrorist” – utbrøt en gråtkvalt eldre kvinne. Mens hun ble dyttet tur-retur-tur-retur gjennom porten til himmelen.

Statsminister Jens Stoltenberg sine sympatisører har også blitt rammet. En ung herremann holdt på å pisse i buksen mens han ventet på at statsministeren skulle gjøre unna innledningen sin. For mens Jens talte, så skulle ingen slippe inn eller ut av lokalet. Det hadde ekte politi bestemt. Terrortrusselen var tydeligvis overhengende i lokalet hvor Hordaland Arbeiderparti gjennomførte sitt årsmøte.

Når statsministeren hadde gjort unna innledningen sin, så gikk det et lettelsens sukk i den delen av forsamlingen som i en time og en halv hadde knepet igjen. Da var trusselen tydeligvis over – og alle kunne fritt gå inn og ut av årsmøtelokalet.

Den eneste i verden i dag som sannsynligvis har det fortreffelig og som koser seg over Vestens angst for tannpasta og urinaler, er nok Osama. Mens han feirer bursdagen sin ett eller annet sted sammen med fjellgeitene, så reflekterer han nok over hvilken utmerket ambassadør president Bush er for Osamabanden sine trussler mot verdenssamfunnet.

De trengte en nyttig idiot som kunne brukes som en brikke i dette spillet. Osama fant denne idioten på øverste hylle.

Vil vi noen gang få oppleve en naturlig og god balanse i verdenssamfunnet igjen? Det er mulig at et grasrotoppgjør verden over nå er på gang. Det burde i hvert fall komme snart: La tannpasta en gang for alle, få lov til å være tannpasta. La gamle damer få beholde tryggheten og trusene. La oss dempe adrenalinet til flykapteinene. Jekk ned lekepolitiet.

At vi alle er stemplet som potensielle terrorister er uakseptabelt. At blæren min fremdeles skal verke etter å ha hørt statsministeren tale, er morsomt – men også trist. At Jørgen og Stein Ove skal måtte stoppes av terrorkontrollen på Rådhuset i Bergen når de vil besøke meg på jobb, kan være greit nok – vet jo aldri hva de guttene der kunne funnet på med rullestolen om de ikke hadde vært under kontroll.

At Herman Friele ikke kan bruke en kaffetrakter har ingen ting med saken å gjøre. Men det er foruroligende og en besynderlig mangel på kunnskap fra en kaffekonge. Hadde jeg vært lekepoliti så ville jeg ment det var betimelig med en grundig sjekk av denne mannens tannpasta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*