Podkast: Einar Førdes fargefjernsyn #27 – Støre, straks minister

Av | 4. februar 2021

Det er fortsatt pandemi, så det meste går saktere enn vi er vant til. Men koronaviruset endrer ikke på at valget nærmer seg, og meningsmålingene er dystre for den sittende regjeringen. Selv om Erna Solberg og Høyre har gode tall over hele fjøla, strever juniorpartnerne Venstre og KrF med å komme over sperregrensa. Frp timet sin spektakulære exit fra regjeringen uvanlig dårlig, sett i ettertid, og ligger under ti prosent på flere målinger. En forsker ved Universitetet i Oslo har sågar laget en fivethirtyeight-aktig modell som ser på hvor sannsynlig det er at regjeringen blir skiftet ut etter valget. Resultatet: ca. 95 prosent. Holder trenden helt inn, blir Jonas Gahr Støre straks(-ish) statsminister.

I denne episoden av Einar Førdes fargefjernsyn:

Det snakker vi mer om i denne uvant positive episoden av Einar Førdes fargefjernsyn. Hør også om våre bud på folk vi mener omsider bør få ministertaburetter, litt synsing om hva folk ser etter i en statsministerkandidat, og mindre enn vanlig om Senterpartiet.

Anbefalinger:

Tøger anbefaler The Boys på Amazon Prime enda en gang har sett opp igjen den Spielberg-produserte krigsserien Band of Brothers fra 2001, som jeg ikke har sett. Du (og jeg) kan se den på HBO Nordic.

Kari er svært begeistret for Tøgers anbefaling, og har også funnet grunn til å anbefale tegneserien Pearls Before Swine, som Pål også snakker pent om. Den trykkes i flere aviser, uten at jeg har klart å finne ut hvilke.

Stein Ove anbefaler på en måte dokumentarserien Women Make Film av Mark Cousins og filmantologien Small Axe av Steve McQueen, men ingen av dem er bredt tilgjengelige i Norge enda, så det er vel så mye en bønn til NRK om å gjøre noe med det. Montages melder at Small Axe nærmer seg. Foreløpig finnes Women Make Film og Small Axe kun på import-dvd og blu-ray.

Pål kjøper fortsatt musikk blindt på iTunes. Etter å ha kommet over noe som heter Ringnes-Ronny kan han varmt anbefale at ingen hører mer på musikken hans. Derimot vil ha gjerne slå et slag for Embla and the Karidotters, hvis nyeste singel Bergen Blues kan strømmes eller kjøpes fra din foretrukne musikkformidlingstjeneste.

Andre relevante lenker til diskusjoner i denne episoden:

Agendas Trygve Svensson om medienes manglende vilje til å nevne at regjeringa ser ut til å tape valget. (VG)

Berit Aalborg mener Arbeiderpartiet nå framstår som et mer samlet parti, og konkluderer optimistisk at «[t]ross flere dårlige målinger er det ikke lenger det samme krisepreget over Ap. Vi ser ikke daglige oppslag om Ap-politikere som anonymt eller offentlig går i strupen på hverandre. (Vel: «Lederdebatten» i Ap ble manet i jorden for mindre enn en måned siden) (Vårt Land)

En veldig spekulativ ministerliste. (Dagbladet)

Lytt til Einar Førdes fargefjernsyn via Spotify under. Du finner oss også hos Apple PodcastsOvercast og andre steder hvor du laster ned dine podkaster.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*