Podkast: Einar Førdes fargefjernsyn #29 – 8. mars

Av | 8. mars 2021

Podkastens første 8. mars-spesial for ett år siden var forige gang Pål, Tøger, Kari og jeg møttes ansikt til ansikt for å spille inn i kantina på Media City Bergen. Det var også forrige gang jeg møtte Pål og Tøger fysisk i det hele tatt (Kari og jeg tok noen øl på sankthansaften i fjor). Det var også-også den gangen Tøger benyttet det foreliggende kvinnedagen til å anbefale Manowar, men det var bare den nest groveste synden som ble begått den fredagen.

Litt mer uheldig var at det at det nettopp var tre menn og en kvinne med i diskusjonen. Ikke fordi temaene eller poengene var dårlige – de var ok, og sett utelukkende fra et kynisk podkastproduserende perspektiv har kvinnedagen den fordelen at samtalene kan ha et langt etterliv, simpelthen fordi mange av kampsakene går igjen år etter år. Det hjelper på relevansen, men, du vet, det er også et tegn på at kravene ikke blir innfridd, som er litt viktigere.

Uansett: Til årets 8. mars-spesial korrigerte vi kursen. Pål måtte stå over grunnet sykdom, men inn i hans sted kom Larisa Hollund og Amina Amin, som er henholdsvis styremedlem i Arbeiderpartiet i Bergen og bytstyrerepresentant i Bergen for Arbeiderpartiet. Kari leder samtalen, og jeg og Tøger er også med. Og, for første gang i Einar Førdes fargefjernsyn, er det bare de kvinnelige paneldeltakerne som får slippe til med anbefalinger.

I denne episoden av Einar Førdes fargefjernsyn:

Kari intervjuer Larisa og Amina om deres bakgrunn og erfaringer, vi snakker om kvinners situasjon under koronapandemien, riffer om noen feministheltinnene våre*, og ser på Arbeiderpartiets bidrag til likestillingskampen gjennom historien.

*Jeg sier på at tidspunkt at jeg finner «inspirasjon og glede» i min søster, som ikke er korrekt. Jeg mente å si «mine søstre».

Anbefalinger:

Larisa gir en begeistret anbefaling av Hadia Tajiks bok Frihet. En politisk og personlig historie (Tiden, 2020).

Amina er også glad for Hadia Tajiks bok Frihet. etc (Tiden, 2020), men anbefaler også boka Hva er greia med meg – og deg og alle andre? (Gyldendal, 2020).

Kari har enda ikke lest Hadia Tajiks bok Frihet osv. Hun gir derimot en rungende hyllest til Henrik Ibsens evner som formidler av kvinneskjebner.

Lytt til Einar Førdes fargefjernsyn via Spotify under. Du finner oss også hos Apple PodcastsOvercast og andre steder hvor du laster ned dine podkaster.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*