Podkast: Einar Førdes fargefjernsyn – Sommeranbefalinger #1

Av | 5. juli 2020

I sommermåneden juli holder podkastgjengen (stort sett) sommerferie, men vi samlet oss på Skype for noen dager siden for å spille inn noen kortere episoder som kommer ut i løpet av de neste ukene.

I disse episodene dropper vi diskusjonene om dagsaktuelle (?) politiske spørsmål, og gir heller en serie anbefalinger av musikk, film og den slags.

Tøger Fimreite gir en på samme tid entusiastisk og forbeholden anbefaling av animé-serien Dorohedoro, som finnes på Netflix.

Kari Bernardini har sett den australske såpeserien Et sted å høre til, som NRK porsjonerer ut gjennom sommeren. Hun hater den, men klarer ikke å holde seg unna. På meg høres det som at den gjør nøyaktig det den skal.

Pål Hafstad Thorsen minnes bergensbølgen på 1990- og 2000-tallet i anledning av at Annie plutselig er ute med en ny singel, etter mange års stillhet.

Jeg anbefaler Hadley Freemans intervju med nylig avdøde Carl Reiner og hans marginalt yngre, heldigvis fortsatt levende bestekamerat Mel Brooks. Deretter forkaster jeg alt Carl Reiners sønn Rob har gjort som regissør de siste 25 årene til fordel for perlerekka This is Spinal Tap (1984, finnes på Viaplay), Stand by Me (1986, til leie flere steder), The Princess Bride (1987, samme), When Harry Met Sally (1989, samme), Misery (1990, samme), Et spørsmål om ære (1992, samme) og Den amerikanske presidenten (1995, samme).

Det er alt. Vi høres snart.

En korreksjon:

La meg også beklage at jeg kom til å påstå at den norske tittelen på Spinal Tap er Hjelp, vi er i filmbransjen. Det gir ingen mening. Bandet i Rob Reiners film er bekymret for å være i popbransjen. Hjelp vi er i filmbransjen er en ikke særlig morsom norsk komedie fra 2011.

En ikke uttømmende liste over ting IMDb mener at «hjelp, jeg/vi» i norske filmtitler er redde for:

Bonus-lenker fra Skrivekollektivets arkiv:

Pål skrev om andre bergensbølger i to artikler i 2011. Der lover han at artikkel tre «kommer snarlig!». Samme år skreiv Jørgen om River Phoenix.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*