«The Special One»

Av | 20. september 2007

Så var det stopp for Jose Mourinho. Tiden som Chelsea-manager er over. Mannen som omtalte seg selv som «The Special One» har trukket seg fra sine oppgaver. Det skjedde etter Champions League-kampen mot Rosenborg. Men det har ingen sammenheng. Det er bare en kuriositet.

Roman Abramovitsj. En økonomisk tungvekter i forhold til de komiske utgavene av norske finanskjendiser alla Stray-Spetalen, Vollvik, Reitan, Brynhildsen eller Europris-Høili som alle har blandet en finger eller to inn i norsk fotball.

Jose Mourinho har flytt godt på den rike russerens overdrevne ressurser som er stilt til disp for Chelsea. Og Mourinho selv har hode nok til å forstå at det før eller siden ville oppstå konflikter også mellom han og Abramovitsj.

Det som skal ha fått det til å renne over, er ifølge media at Abramovitsj ansatte den rimelig ukjente Israeleren Avram Grant som sportsdirektør i Chelsea. Krydrer man med de stadige innblandingene den rike russeren har hatt i det fotballfaglige og ikke minst at forholdet mellom Mourinho og Abramovitsj kjølnet ytterligere da Andrej Sjevtsjenko ble hentet til klubben foran fjorårssesongen – så er dette kapittelet skrevet ferdig.

Det kommer ikke til å gå Chelsea godt resten av denne sesongen i Premier League.

Det er få managere i verden som kan stagge og engasjere (alt til sin tid) en av verdens beste spillerstaller. Og hvem, med et internasjonalt snitt, vil vel ta på seg oppgaven i Chelsea – ikke på grunn av stjernene i spillerstallen – men på grunn av den russiske milliardæren med nykkene.

De viktigste brikkene i det avgåtte Mourinho-imperiet på Chelsea; John Terry, Frank Lampard og Didier Drogba, vil alle lede an i nedturen. Den starter allerede til helgen. Fremtidens kuriositet er at Rosenborg kommer til å slå Chelsea i neste oppgjør i Champions League.

Jeg tipper neste stopp for Jose Mourinho blir Barcelona. Klubben han var assistentmanager for – under legenden Sir Bobby Robson som var hovedtrener i 1996. Mourinho fulgt Robson tett på 90-tallet som hans tolk både i Sporting Lisboa og FC Porto.

Det var i Barcelona Mourinho sin karriere som manager startet, for B-laget. Nå vender nok «The Special One» tilbake til klubben hvor han fikk økenavnet «Tradutor» (tolken). Denne gangen som en komplett manager, overlegen og arrogant. Klar for oppgavene verdens beste fotballag har å by på: A-laget, Barcelona.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*