Tirsdagstanker (Uke 36): Manuela, Gustav og Myggen

Av | 2. september 2008

Det ble aldri mandagstanker. Det ble blues. Da får jeg satse på at en dose tirsdagstanker fungerer.

Vi har lagt bak oss en uke hvor to millioner mennesker i New Orleans har vært på flyttefot for å unnslippe orkanen Gustav. Men uværet er ikke over av den grunn. Nå kommer orkanen Hanna.

I Bergen har det i dag blitt varslet omkring 40 millimeter nedbør i løpet av en to-timers tid på ettermiddagen. Hadde Bergen vært omgitt av diker, slik som New Orleans, så hadde vi – bergensere – druknet.

Dog noen mener at de syv fjellene, som omkranser byen, er Guds kjele hvor han koker ut all sin vrede.

Komiprisen ble i helgen utdelt. Ekteparet Lyngbø/Sørensen briljerte både med å hente hjem priser – men også i opptreden på scenen. Pernille Sørensen tar kaken når hun parodierer Manuela Ramin Osmundsen: ”Det er en stor ære for meg, å få være nytt medlem av komi-komiteen. Og la det være klart, jeg kjenner ingen av de andre medlemmene fra før av. ”

Når jeg fant frem klippet i NRKs arkiver, så ramlet jeg også over et innslag fra 2004 med Team Antonsen. ”Hjemme hos Haakon Børde”. Legendarisk innslag som kan sees igjen titt og ofte.

Med krigstyper på størrelse med dem som ble brukt da Russland slo tilbake mot Georgias inntog i Sør-Ossetia, så slår norske medier i dag opp saken om at tidligere landslagsspiller Erik ”Myggen” Mykland er av politiet siktet for bruk av kokain over en lengre periode (!)

Mygg finnes mange steder, men mange av artene har tilknytning til et fuktig miljø gjerne i skyggefull skog. Så dette var vel ikke så veldig overraskende.

Fotballklubben Start velger uansett å fortsette samarbeidet med Myggen, og håper å se at han gjør comeback i Start-trøyen. Det står respekt av sånne arbeidsgivere. Myggen er forhåpentligvis i trygge hender.

Mens verdens øyne hviler på web-kamerabildene fra New Orleans, og norske medier snuser i våtmark, så opplever India den verste flommen siden tsunamien. Siden monsoonregnet satte inn i juni anslår indiske myndigheter at mellom 2,5 og 4 millioner mennesker er rammet, og flere tusen har omkommet.

Jeg konstaterer derfor, på en tirsdag, at vi har det godt her i vårt langstrakte kongerike, og undres over at folk flest velger seg FrP i protest. Mot et eller annet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*