Valget ’09: Er vi klar for dette?

Av | 26. februar 2009

Det er syv måneder til stortingsvalget. Vyer og visjoner for nasjonen overskygges av FrPs angst for et flerkulturelt samfunn.

”Hæ? Synes du ikke det er utslag av en ekstrem religiøs overbevisning å kreve kjønnsdelt svømmeundervisning? Dere venstreekstreme altså…”- kranglefant*

Vi er vitner til en merkelig debatt om snikislamisering i Norge. Det er FrP-formann Siv Jensens som startet balubaen, i sin tale til landsstyret i partiet nylig.

Hun tegnet et dystert bilde av hva som vil skje om man tillater særbehandling, noe som kan (og dette er visst ikke skremselspropaganda!) føre til Sharia-lovgivning i deler av Norge.

”Den eneste måten å hindre Islamisering er å forby Islam.”- kranglefant*

FrP har, for å underbygge sine påstander, laget en snikislamiseringsliste på 12 punkter. En liste full av vissvass. Den inneholder mer eller mindre (populistiske) utspill, som får stå for den enkelte utspill-politikers regning. Forslagene er stort sett uten forankring i noen som helst partier.

”Tre damer med hijab gikk i veien for meg i går, holdt på å klikke fullstendig. Men turde ikke jage de vekk, kunne være de hadde en bombe under burkaen.”- kranglefant*

Hvis dette var alt FrP fant til å fylle sin snikislamiseringsliste, så må jeg få uttrykke min skuffelse – og medfølelse. (Medfølelse med de udugelige politiske rådgiverne i FrP, som har sauset dette sammen.) Skuffelse over at FrP ikke kan bedre enn dette, når de først spenner i gang debatten. Men for all del; Det lille FrP klarte å gulpe opp og frem – var effektivt nok.

”Hver lørdag ser jeg to mørke menn kjøre rundt i sin BMW, her i Steinkjer sentrum. Jeg er sterkt bekymret for at det er islamistene i B-gjengen som utvider sitt område.” – kranglefant*

Nettpsykopater, også kalt kranglefanter på nettet, stimer til i debatten, fra alle himmelretninger, for å omfavne galskapen satt i gang av politikerne. Disse menneskene som aldri, aldri har snust med nesen borti elementære forutsetninger for saklig meningsutveksling.

Disse, som ikke ser forskjell på en BMW 3 serie, og en Fiat Punto. Som tror at en mørk mann som halter, garantert (minst èn gang i livet) har vært terrorist.

Disse, som ikke finner nok kommentarfelt i nettavisene til å spre sin edder og galle. Og som ender opp med et abonnement på Norge i Dag for å finne selskap i felles galskap med Finn Jarle Sæle.

Nettpsykopatene, også kalt kranglefanter på nettet, styrer nå denne særdeles grumsete debatten.

”Jeg nevner i fleng, steining, halshugging, henging, lemlestelser, tvangsekteskap, pedofili og lignende muhammedansk kos”- kranglefant*

Sånn sett har Siv Jensen og FrPs kamp mot snikinnføring av Sharia-lovgivning i Norge og publisering av sin snikislamiseringsliste hatt en effekt. Men er FrP klar for mottrekket til sine politiske motstandere?

Husk på at FrP lenge har hatt et tett og intenst forhold til bevegelsen i Levende Ord. Her kan du lese Carl I. Hagens tale til Levende Ord ved en tidligere anledning. Spørsmålet er om alt i dette kjærlighetsforholdet mellom FrP og Levende Ord tåler dagens lys?

Få tros eller livssynssamfunn har hatt større påvirkningskraft og muligheter til å gripe makten. Enten ved å sende sine egne folk inn i det politiske systemet, eller ved at man i samlet korstog gikk til valgurnene og stemte frem FrP og KrF-representanter.

”Å gi etter for religiøse, absurde særkrav, ja det er ekstremt. Typisk venstreekstremt…”- kranglefant*

Skal man prøve å skissere hva som er FrPs taktikk med denne galskapen så er det enten i) for å få vekk fokuset på kaoset og det manglende samarbeidet mellom de borgerlige partiene.

Eller ii) så har FrP rett og slett sagt takk for seg, og kjører løpet, i håp om å danne regjering alene. Spiller de ut mange nok fremmedfrykt-kort frem mot valget, så håper kanskje disse udugelige FrP-rådgiverne at partiet skal fyke opp og frem på målingene.

Siste alternativ slik jeg ser det er at iii) FrP satser hardt på å gjøre innvandring til et større problem enn finans- og klimakrisen i valgkampen. Rett og slett fordi FrP taper terreng så lenge finans- og klimadebatten pågår. Velgerne har ikke tillit til partiet i disse politiske spørsmålene.

”Nok en artikkel som er ensidig kritisk i disfavør FrP. Dagbladet fremstår mer og mer som ei AP-smørje.”- kranglefant*

________________________________________________________________________

* Kranglefant: Alle sitatene i kursiv er hentet fra diverse nettaviser og kommentarforum. Det representerer på godt og vondt det grumset folk flest mener.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*