VM 2010: Gnåling ved reisens slutt

Av | 9. juli 2010

SO KAN MAN AUCH VERLIEREN … GEGEN DIE FAIRSTE UND BESTSPIELENDE MANNSCHAFT.. (Sånn kan mann også tape – mot det mest reale og beste laget).

Denne meldingen skrev en tysk kompis av meg i sin egen Facebook-statuslinje. Så enkelt og godt kan man beskrive onsdagens kamp mellom Spania og Tyskland. Spania var best i store deler av kampen. Tyskland greide ikke overgangene og å holde på ballen i BM-stilen mange kjenner fra Champions League. De to beste lagene møtes nå i en drømmefinale. Gammel Oranje-storhet mot iberisk totalfotball, eller er det mer katalansk moro?

Man kan dra historiske linjer om kampene mellom Fillip II og Wilhelm Oranje og 30- og hundreårskrigen, men det gidder jeg ikke. SÅ viktig er ikke fotball. Disse to lagene er moderne i sin spillestil. Begge har vært solide bak og litt, mine øyne, trege i siste spilledd foran mål. De har likevel nok individuell styrke til ikke å tape kamper. Det er viktig.

Som avslutning på mitt siste innlegg om VM i Sør-Afrika vil jeg si at dette har vært norske ekspertkomentatorers mareritt-mesterskap. I motsetning til sine svenske kolleger har deres analytiske egenskaper blitt avkledd. Hadde det ikke vært for Julie Strømsvåg hadde jeg ikke giddet å se på TV2s sendinger. Selvfølgelig hjelper hennes behaglige ytre. Men i mine øyne har hun og noen få andre, som keeperhelten Thorstvedt og Hysèn, holdt debattene på et nogenlunde edruelig nivå.

Før kvartfinalene uttalte man at dette var Sør-Amerikas VM. Hvordan gikk det? Uruguay står igjen med en mulig bronse. Traff der, ja. Den største tabben TV2 gjorde var å benytte seg av toppfotballsjef Semb. Under Tyskland-England-kampen gnålte han om skandalemålet som ikke ble mål. Selv engelsk presse gnålte ikke like mye som Semb, og det sier noe. Hvordan skal en mann som er så farget i sitt fotballsyn hente inn ideer som trengs for å få fram de talentene som finnes i hver vik og fjord i Norge? Er det bare England som gjelder? Kan vi i det minste hente ideer fra Skottland og Wales hvis de har noen? Nei, jeg vil takke André Pops, Johanna Frändén og Ola Andersson, samt David Fjäll og de andre i SVT som har loset meg igjennom VM.

Håper NRK tar seg råd til å sende neste EM og VM.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*