Smørbukk-kommunisme

Av | 12. mai 2010

Min tidligere arbeidsgiver sa en gang at kommunisme er en god idè, men dessverre lever vi i virkeligheten. Som en borger av dette samfunnet godt plassert på venstresiden, anser jeg det som min plikt å alltid skjele mot det ytterliggående venstre for å vite hvilke trusler som kommer derfra.

I det siste har massemediene satt fokus på SOS Rasisme og Tjen Folket, eller Revolusjonær Kommunistisk Ungdom (RKU). Deres samrøre har vist seg sterkere enn LO og Ap, om det var mulig. Men mens LO og Ap er ganske åpne om dette er Tjen Folket” og SOS Rasisme ytterst uvillige til å kommentere forholdet. Personlig kjenner jeg bare Tjen Folket gjennom deres plakater rundt valglokalene ved siste stortingsvalg, der de oppfordret til å boikotte valget. Dem om det. En rask titt på Tjen Folket sine hjemmesider kan man raskt se at de forherliger alt fra Marx til Stalin og Mao. Disse er en del av ”de fem store”, ifølge siden. Dette er for meg bekymringsfullt, for mens Marx var en stor tenker med en del feilslutninger var Stalin og Mao selvelskende tyranner. Hvem som tok livet av flest er vel bare snakk om hvor mange nuller man får bak ett tall.

Jeg er stor fan av Eduard Bernstein; Jøden og sosialdemokratiets far. Han innså allerede før den russiske revolusjonen at kommunisme og marxisme utviklet seg i ikke-demokratiske retninger. Rett og slett totalitære systemer. Dette kommer også fram på Tjen Folket sine sider. Her er det et sammensurium av venstreradikale teorier og svermerier rundt væpnet motstand. Heldigvis er disse guttene og jentene ikke i stand til å foreta slike manøvre. Jeg skulle likt å se disse grupperingene samle seg under en fane og utføre Kjakan-style sabotasjeaksjoner. Eller kanskje følge i Ospreys? Nei, dette er byungdom som kjeder seg. Heldigvis. Dette er en gruppe som ikke vil vedkjenne seg de demokratiske spillereglene og som styres av eldre herrer. Litt som deres motsats på høyresiden – Vigrid.

Når de nå ble tatt, er det fordi de har jukset med medlemsmassene og brukt pengestøtte ulovlig. Artig at kommunistisk revolusjon er avhengig av statsstøtte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*