Kanskje skulle du… (Uke 19)

Av | 16. mai 2010

…gi Labour en sjanse til? Snart fjorten dager etter at det britiske folket brukte landets ubrukelige valgsystem til å sette sammen et ubrukelig parlament, har privatskolekompisene Nick Clegg og David Cameron funnet sammen i en koalisjon av konservative og liberale krefter. Flere tungvektere, herunder den tidligere LibDem-leder Charles Kennedy, er skeptiske, openDemocracys Anthony Barnett ser den nye regjeringen som et schizofrent farvel til Thatcherismen, og til og med den frafalne progressive Nick Cohen ser med bekymring på hva den nye regjeringen kan gjøre med sammenhengskraften innenfor det høyst levende klassesystemet i Storbritannia. I mellomtiden venter vi på at Ed og David Miliband skal utkjempe en kamp om familiens, nasjonens og partiets ære i håp om å bli Labours neste leder. David, den celebrale og pene av dem, ønsker seg et ”next Labour”, hvilket han selvforelsket utlegger i dagens Observer. Selv finner denne skribent størst glede i å lese om Caroline Lucas, tidenes første parlamentsmedlem for De Grønne. I et intervju med Guardian i helgen forteller hun følgende anekdote fra et TV-intervju: «The trouble with you is you’re a socialist”, postulerer den hjelpsomme journalisten. Lucas’ svar? “I mean, ‘Yeah. What’s your problem?’”. The Milibands har noe å lære.

…ta en siste kikk på Newsweek? Det tradisjonsrike, ikke alltid like interessante nyhetsmagasinet er satt til salg av sin minst like tradisjonsrike, nesten aldri interessante eier Washington Post, og Newsweek-redaktør John Meacham knokler hardt for å holde liv i ukemagasinet (Legg ned papirutgaven og slå Newsweek sammen med Slate, skriver Marketwatchs Jon Friedman). Fra sykesengen har den gamle institusjonen likevel klart å skape en hel del røre de siste ukene, etter at teaterkritikeren Ramin Setoodeh sendte på gaten en artikkel hvor han hevdet at to navngitte skuespillere, herunder Jon Groff fra Glee, mistet troverdighet som heteroseksuelle romantiske interesser fordi omverdenen vet at de foretrekker menn når de opptrer i sivil. Reaksjonene lot ikke vente på seg: Kristin Chenoweth, teaterdivaen som også har multiplisert stjernestatusen sin som bikarakter på Glee, kalte Setoodeehs essay ”homofobisk”; Glee-skaperen Ryan Murphy oppfordret en kort periode til boikott av magasinet; meningsmakeren Dan Savage debatterte med Setoodeh i fjernsynet og West Wing-forfatter Aaron Sorkin påpekte syrlig på Huffington Post at teatermannen Setodeeh (som for øvrig selv er homofil) neppe kunne mene dette – siden det ville bety at i så fall mente Sir Ian McKellen burde slutte å spille Shakespeare. Nå har Setoodeh svart Chenoweth, og Murphy har invitert forfatteren til kaffe på Glee-settet.

…komme tilbake til Dylan? Det er 35 år siden han ga ut sitt allerbeste album, Blood on the Tracks, det rablende opuset om kjælighetssorg. De flinke menneskene på PopMatters har absolutt alt du trenger å vite om platen, mannen og myten – en like strålende unnskyldning som noe annet for å gjenhøre pophistoriens mest bitende kommentar: You’re an idiot, babe / It’s a wonder you still know how to breathe fra Idiot Wind.

___________________________________________
Kollektivets skribenter gir deg sine kortfattede, vennligsinnede bud på hva du kanskje burde lytte til, se, lese eller snakke om de nærmeste dagene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*