Ap-landsmøtet: «Storform»

Av | 19. april 2013

God morgen.

 

Landsmøtets dag to er ved å komme underveis. Statsminister Jens Stoltenberg kan glede seg over at pressen gir ham gode skussmål for gårsdagens åpningstale. Dagsavisens lederartikkel slår fast at «[v]i så en Stoltenberg i storform som svingte seg på talerstolen med et foredrag som begeistret delegatene», en påstand de fleste andre aviser ser ut til å slutte seg til, selv om det politiske innholdet ikke får like mye ros. I dag er det forventet at fokus vil dreie seg i retning av de faktisk stridsspørsmålene landsmøtet skal ta stilling til.

 

Det skjer i dag: Debatten i salen fortsetter. Helseminister Jonas Gahr Støre taler tidlig på formiddagen. Nestleder Helga Pedersen presenterer programkomiteens forslag rundt middagstid.

 

Dette skriver mediene: Aftenposten skriver at ledelsen føler seg sikker på å vinne saken om oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, men det mest sannsynlige utfallet er et kompromiss, der et endelig ja utsettes til 2015.

«Vi skal ikke lenger stå med bøyd hode og unnskylde det offentlige helsevesenet. Tvert imot, vi skal være stolte og offensive», sier helseminister Jonas Gahr Støre, som følger om Jens Stoltenbergs ankalger om at Høyre og FrP «snakker ned» Norge (Dagbladet) Filmbransjen etterlyser også en incentivordninger for å trekke til seg internasjonale filminnspillinger, i følge samme avis.

I Bergensavisen holder Hordaland Ap fokus på bedrede kår for mindreårige asylsøkere. «Jeg håper og tror», sier AUF i Hordalands leder Linn Kristin Engø.

Kulturminister Hadia Tajik og andrekandidat Jette Christensen garanterer for TV2s fremtid i Bergen dersom Ap vinner valget, skriver Bergens Tidende, som ellers fokuserer på TV2s sterke posisjon i borgerlige deler av landet.

Aslak Bonde setter fokus på valgkampritualene rundt nedleggingstruet industri (Morgenbladet)

Klassekampen følger opp Støres kritikk av Høyres helsepolitikk. I Dagsavisen påstår helseministeren at det «ikke er knyttet noen prestisje» til foretaksmodellen.

 Siv Jensen, Erna Solberg og Jens Stoltenberg sier det de pleier å si i Politisk kvarter i NRK.

TV2 melder at det står riktig dårlig til med inneklimaet i norske skoler.

Vårt Land slår opp at flere lag, herunder Hordaland Ap, vil ha en skarpere tone mot religiøse privatskoler. «Du kan gjerne skrive at jeg vil religiøse skoler til livs», uttaler AUFs Linn Kristin Engø. Helga Pedersen vil beholde dagens friskolelovgivning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*