Bergen 2011

Av | 15. januar 2010

Et par dager etter at stortingsvalget var gjennomført så flyttet media, lokalt i Bergen, fokus over på mulighetene for kommende kommune- og fylkestingsvalg i 2011.

Positivt! For det kan være liten tvil om at det er forventninger til hva som kommer på banen i lokalpolitikken.

– Undertegnede har opprettet en ny kategori på Skrivekollektivet: «Bergen 2011». Her vil jeg skrive artikler om veien frem til neste valg, og da særskilt om lokalpolitikk.

Bergensavisen setter spesielt fokus på Arbeiderpartiet i Bergen. Blant annet med bakgrunn i partiets gode oppslutning ved stortingsvalget. I forhold til lokalvalget i 2007 går partiet frem 6,2%. Noe som er en økning på 17.712 stemmer. Det er en tillitserklæring til Arbeiderpartiet, den rødgrønne regjeringen og statsminister Jens Stoltenberg som man skal takke for og tilnærme med respekt.

Det viser mulighetene ved kommende kommune- og fylkestingsvalg i 2011. Og det viser at det ikke er opplest og vedtatt at Bergen er en borgerlig by, på tross av at høyresiden styrer byrådet og gjennom forskjellige konstellasjoner, med sentrumspartiene, tidvis samler et flertall i bystyret.

Seks år med borgerlig styre i Bergen, siden valget i 2003, begynner å vise tydelige konsekvenser. Dette merker bergenserne seg. En tydeliggjøring av politikken, et Arbeiderparti sulten på å vinne frem fra opposisjon til posisjon, og mål om en kursendring for Bergen kan gjøre også valget i 2011 til en jevn og spennende politisk thriller.

Vår forankrete politikk, gjennom grunnverdiene om frihet, likhet og solidaritet – er like aktuell lokalt som nasjonalt.

Fjorårets valgkamp, med et enormt engasjement fra grasroten, har blitt møtt med en entusiasme og kraft som undertegnede knapt har sett makan til. Det gir håp og tro på at Bergen er moden for mer fra Arbeiderpartiet. En mulighet som partiets tillitsvalgte skal gripe begjærlig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*