DNA-landsmøtet: #Aplm versus #Apstasi

Av | 8. april 2011

I kulissene til Arbeiderpartiets 63.ordinære landsmøte har det pågått en fredelig krig på mikrobloggtjenesten Twitter.

– Dette er fortellingen om #Aplm versus #Apstasi.

Det bør være velkjent at stortingets vedtak om innføring av datalagringsdirektivet (DLD) er upopulært. Også blant Ap og Høyres medlemsmasse har det vært kritiske røster. Disse to partiene fant, for anledningen, sammen i landets mektigste forsamling og stemte for en innføring av DLD med 89 stemmer.

Dette har resultert i at Ap og Høyres nettsider har vært utsatt for målrettet angrep, gjennom at store mengder data ble sendt for å overbelaste serverne. Slik ble Aps landsmøtedekning satt under press, og dna.no har vært satt ut av spill.

De forente kreftene i Stopp Datalagringsdirektivet har tatt avstand fra angrepet. Blant annet med sin melding på Facebook: ”Vi presiserer at vi i StoppDLD jobber for rettstaten, ikke mot den!” Som uttalt motstander av DLD, så slutter undertegnede seg til dette.

Ytringsfrihet kan være så mangt.

Undertegnede, med brukernavnet @paht, inngikk tidlig denne uken et veddemål med en av Twitters mest utspekulerte aksjonister og kanskje den dyktigste agitator; @mikkelgruner. Grüner er velkjent for sine fredagsfester hvor Twitter blir @mikkelgruner’s univers, og hvor han gjentatte ganger ender opp som Skandinavias mest omtalte bruker på mikrobloggtjenesten.

Det falt derfor @paht naturlig å utfordre @mikkelgruner på følgende: Hvem blir fredag den 8.april 2011 mest omtalte? Arbeiderpartiets landsmøte under hashtagen #Aplm eller @mikkelgruner og hans forente følgere, for anledningen under hashtagen #Apstasi.

– #Aplm med alle sine dedikerte medlemmer og tillitsvalgte som rapporterer om stort og smått fra landsmøtet på Twitter.

#Apstasi med en majoritet av motstandere mot alt det sosialdemokratiske, og definitivt i opposisjon til innføringen av DLD.

Det ble en jevn kamp, og et interessant sosialt eksperiment. Oppkjøringen startet på torsdagen. Og det resulterte i svette hender for undertegnede.

Man kan mene mye om referansene mellom Ap og Stasi. Stasi var etterretningstjenesten og det politiske politiet i det tidligere kommunistdiktaturet DDR («Øst-Tyskland») fra 1950 til 1990. Stasi var fremfor alt et undertrykkelses- og overvåkningsinstrument for det statsbærende kommunistpartiet, Sozialistische Einheitspartei Deutschlands (SED), som hadde som oppgave å overvåke alle sider ved innbyggernes liv og bekjempe motstandere av regimet. (Wiki).

Det er kraftkost å putte Ap og Stasi i samme bolk. Men raushet og romslighet, i ytringsfrihetens tegn, må til. For det er liten tvil om at #Apstasi har vært en tydelig røst mot #Aplm på en usedvanlig fredelig og humoristisk måte.

I skrivende stund, rett før veddemålets 24 timer har gått, så har 758 tweets fra 238 twitrere opponert mot Aps landsmøte på #Apstasi, som lander som Norges fjerde mest omtale tag dette døgnet.

Mens Aps medlemmer og tillitsvalgte har levert fra seg solide 1368 tweets fra 402 twitrere og har sørget for at #Aplm er Norges andre mest omtalte tag, etter #ffnor, den norske versjonen av #followfriday. #Aplm er for øvrig tungt representert som en av Skandinavias mest omtalte tema denne fredagen.

Mens anonyme opponerer mot innføringen av DLD med målrettede angrep på Aps servere, og sørger for at nettsidene bryter sammen, så har andre uttrykt sin frustrasjon gjennom Twitter, på et ærlig og rederlig vis.

Eneste skaden skjedd er følgende: Det har kun hatt som konsekvens i at @mikkelgruner og @paht har endt opp på Twitters spamliste. Vi har blitt trengt opp i et hjørne, og endte opp som statister. Tause vitner til galskapen, fesjået, vi satte i gang.

Og når landsmøtets kanskje mest intense døgn nå er over, så skåler jeg gjerne med @mikkelgruner på neste Rød Pub, på et lugubert utested i Bergen. Og kanskje enes vi om at i neste slag så står kameratene sammen om en aksjon. Jeg foreslår til kamp mot Norwegian Defence League (NDL). Som har funnet det naturlig å stelle i stand gatekamper i Oslo i morgen, på selveste 9.april. Dagen da Norge i 1940 ble krigsskueplass og Tyskland invaderte landet.

NDLs opptrinn bør ikke forbigås i stillhet.

Takk til @mikkelgruner for fighten. En verdig motstander. Aps landsmøte ble for mektig og overveldende. #Aplm lever videre,  i beste velgående, landsmøtets to siste dager – lørdag og søndag.

3 tanker om “DNA-landsmøtet: #Aplm versus #Apstasi

 1. Pål Hafstad ThorsenPål Hafstad Thorsen Innleggsforfatter

  Takk for kommentar Morten. Tiltredes!

  Svar
 2. Morten Myksvoll

  Gratulerer med seieren. Lurt av IT-Ap å sende folk direkte til Facebook når pøbler lammer nettsiden deres. Sånt er bare idiotisk.

  Og ja, NDL må møtes med kraftige motargumenter i det offentlige rom.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*