Duff me up Hillary

Av | 7. november 2008

Når verden har gått trøtt på amerikansk politikk, så finnes det alltid en nåværende eller avdanket Disney-stjerne som kan kvikne oss opp.

– Dette er en oppfølger til: Walt Disney: Prippenhet står for fall

Vi har blitt vant til at Disney-stjerner sprekker fra sin pålagte troskap til prippenhet. Denne gang er det Hillary Duff sin tur.

Hillary Duff, tidligere barnestjerne i Lizzie McGuire, har på mange måter vært eksempelet på at ikke alle stjernene til Disney trenger å havne i grøftekanten, slik som forbildet Britney Spears, med hårklipper i høyrehånden og antidepressiva i venstre.

Kanskje kunne Duff blitt den kvinnelige versjonen av Justin Timberlake. Med et snev av musikalsk snitt og anstendig påkledning.

– Vi har sett unge stjerner fra Disney-fabrikken lefle med pixler og mms. Hannah Montana, aka Miley Cyrus, har som alltid tatt den mange hakk lenger. Først ved å vise sin bare rygg (sic!) på coveret til Vanity Fair. Deretter for å sørge for at hele verden har fått tilgang til hennes høyst private samling av selvportrett i forskjellige positurer.

– Konservative hockeymoms over hele USA tok ladegrep, og plaffet ned stakkars Hannah Montana-dukker, i sinne over at Miley Cyrus sviktet prippenheten.

Vanessa Hudgens fra High School Musical tok på seg nisseluen, slengte den på snei – “klikk” – og god jul til nerdene som hacket seg inn og høstet nok en samling med bilder.

– Hillary Duff har nå blitt for dristig for USA. Hennes nye singel ”Reach Out” er ikke sensurert fordi den er patetisk å lytte til. Det er så mye verre.

Stakkars Duff har tatt helt av i musikkvideoen sin. Hun slikker på fingrene, rasper en mann på ryggen med sine skarpe negler – og ikke minst inntar positurer; lettere forvirret, inntil en vegg, og en krukke, mens hun vrikker, vrir og nynner ut ”Reach Out!”.

Anledningen er at Duff har gitt ut en samleplate med hennes største hits. Ja vel. Ikke visste jeg at dama hadde hits. Derimot har hun brent seg langt inn i hornhinnen min, for sin tolkning av rollen som Natalie i filmen ”Agent Cody Banks.” Som kjent så gjør det vondt å brenne seg. Jeg kommer ikke til å se filmen igjen – for å si det sånn.

– Skam på den som ikke, av Bestemor Ducks honningkrukke vil drikke. For dette er ikke søtladet.

Det kan virke til at det å være et barn av Disney, og stjerne in spe, er så klamt at ungdommen regelrett må bryte tvert med resten av tegneseriegjengen for å få aksept for at man er blitt ”voksen”.

Vi har sett Christina Aguileras famøse ”Dirty”. Øyne og ører måtte lukkes når Britney Spears fyrte løs rimelig uskyldige ”Hit me Baby one more Time”, før hun klikket og endte opp med å klabbe løs på fotografer med en paraply. Og de nye generasjonene har holdt tradisjonene høyt i hevd siden.

– Vis meg en eneste kulturarbeider som har Miley, Vanessa, Christina eller Britney som forbilder i sitt arbeid.

Jeg runder av kapittel nr.2 av Skrivekollektivets dekning av Disney-stjerners behov for å ta livet av alt som kan kalles prippenhet, med å (bank i bordet) be Jonas Brothers vennligst holde seg unna alle typer digitale redskaper og spisse gjenstander.

På forhånd takk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*