Bla bla bla, podkast, sommer, tradisjon etc. Her er den siste episoden i sommerserien fra Einar Førdes fargefjernsyn.
I episode #37 av Einar Førdes fargefjernsyn:
Kari Bernardinis tips er intet mindre enn en «vinn-vinn-vinn-vinn-situasjon, minst». Verdenskafeen i Nygårdsparken gir arbeidstrening til innvandrere som en del av Bergen kommunes Ny sjanse-program. Verdenskafeen åpner igjen 11. august. Kari viderefører også vår stolte tradisjon for å framheve egne prosjekter; du kan sjekke ut Facebook-gruppa «Ren matglede – pulverfri sone» på, vel, Facebook.
Tøger Fimreite rekker å si forskjellige varianter av «anbefale» åtte og en halv ganger før han kommer rundt til Rick and Morty (2013-), en animert tv-komedie produsert for Cartoon Network. Han har, som det påpekes, anbefalt denne serien før (i EFF#7 fra januar 2020), men nå er den nyeste sesongen ute, så da er det helt innafor å resirkulere. De tre første sesongene finnes på Netflix, mens alle de fem som er produsert ligger på HBO Nordic.
Pål Hafstad Thorsen har planer om å lese Tonje Brennas bok 22. juli og alle dagene etterpå (Kagge, 2021 – her er lenke til forlagets omtale) i sommer. Men hans hovedanbefaling er Hallvard Notakers bok Arbeiderpartiet og 22. juli (Aschehoug, 2021 – lenke til forlagets omtale) som utkom i februar i år. Både Pål og Stein Ove (altså dette innleggets forfatter) snakket med Notaker som kilder til boken. Pål refererer til et intervju Notaker gjorde med Morgenbladet i lanseringsuka, som du kan finne her.
Når dette innlegget publiseres er det august, mens episoden ble innspilt i starten av juli, noen uker før tiårsmarkeringen. Vi håper å kunne spille inn en egen episode om 22. juli på et tidspunkt i høst.
Stein Ove Lien avslutter anbefalingsrunden med noe betydelig lettere: Pixar-filmen Luca (2021) ble lansert på strømmetjenesten Disney+ i juni. I motsetning til de foregående Pixar-filmene Fremad (2020) og Sjel (2020) er Luca ikke overlesset med metafysisk bagasje, men mer av en lystig barnefilm hensatt til et solfylt småby-Italia i ubestemmelig fortid, der vår unge protagonist ikke har større plager enn et behov for å se mer av verden, helst susende rundt på en Vespa med sin sjølsikre, nye venn.
Pixar-ansatte er sinte for at Luca, i likhet med Sjel, ble sluppet rett på strømmetjenesten uten å komme opp på kino i det hele tatt. Det er forståelig, ettersom andre Disney+-produksjoner har fått kinodistribusjon og premium-lanseringer. Fordelen er at vi i Norge kunne se Luca mens det fortsatt var sommer, og ikke i august eller september, slik regelen pleide å være.
Avdelingen for etterkritikk:
I episoden blir Lucas nye venn kalt «Antonio». Han heter Alberto. Regissørens etternavn er dessuten ikke «Camarosa», som jeg påstar to ganger. Han heter Enrico Casarosa.
Lytt til Einar Førdes fargefjernsyn via Spotify under. Du finner oss også hos Apple Podcasts, Overcast og andre steder hvor du laster ned dine podkaster.