Fotballåret 2008

Av | 14. april 2008

Vi er inne i et veldig spennende sports-år. Vi er nok flere her på Skrivekollektivet som fremfor alt gleder oss over at fotballen ruller: Mot slutten i England – og på an igjen i Norge.

Den Olympiske OL-floka går. Tusen på tusen med barske menn og kvinner i uniform må vokte en stakkars flamme tent i Olympia til ære for Zevs, som en oppladning til lekene som finner sted til sommeren i Beijing. Den ellers så lukkete republikken Kina, åpnet alle porter – og slapp sine informasjonsmedarbeidere løs på saken. Om alle har vært på kurs hos tidligere Irak-topp «Komiske Ali» vites ikke.

I mellomtiden så lader et knippe bergenske politifolk opp til kamp, på stadion ikveld. Brann mot Strømsgodset. En kamp som aldri har vært en type «hatoppgjør». Måtte eventuelt være tilbake i tid da Odd Johnsen entret stadion i Godset-drakt på sin tidligere hjemmebane. Da dukket Judas opp.

Går dagens kamp mot Godset den rette veien for oss Brann-supportere, så blir det artig å høre hva bortelagets informasjonsmedarbeidere hoster opp som forklaring på det (eventuelt) sviende tapet.

Forrige hjemmekamp mot Fredrikstad var interessant. Første skikkelig kamp, siden gullet kom hem. Et spent publikum, som har store forventninger. Det var bra trøkk i begynnelsen av kampen. Men når ikke gutta i rødt leverte varene helt fra første spark så ble det plutselig en litt uhyggelig stemning – som vi har sett mang en gang før – gjerne i sesonger med bunnplasseringer. Da dukket stadionspøkelset opp.

Lillestrøm har hverken oppdragne supportere, komiske informasjonsmedarbeidere eller hellet med seg i Tippeligaen for tiden. De har Keike (Nordlie), Riseth og Fjøra (Fjørtoft). En god forklaring på hvorfor hele denne klubben kommer til å ryke ått ******.

Manchester United har gjennomført en fantastisk sesong i Engelske Premier League. Hverken Chelsea, Arsenal eller Liverpool ser ut til å tukte Alex Fergusons menn. Dog Arsenal hadde United i kne her i helgen og ledet 0-1. Men det ble utlignet til 1-1. Og så 2-1. Da dukket Owen Hargreaves opp.

United har scoret imponerende 100 mål til nå i sesongen. Cristiano Ronaldo står for 28 av disse. Sammen med Liverpools Fernando Torres har Ronaldo sparket inn 48 mål. Derby har til sammenligning scoret 17 mål. Alle spillerne på laget inkludert. Og sluppet inn 74. Derby savner nok Brian Clough og gamle storhetstider.

Ikke nok med at det er lovet minst 7 dager uten regn på langtidsvarselet her i vest, nærmere bestemt Bergen. Men det nærmer seg også EM i fotball som sparkes i gang i Sveits og Østerrike den 7.juni.

Takk og pris for at Norge ikke er med. Opdal, Bakke, Vaagan Moen og Helstad gjør seg best på banen i Branns røde drakter. Det kunne fort blitt en norsk ”Derby-kopi” av landslaget. Da er det kjekkere å følge et fotball-EM med folk som vet hvor nettmaskene er og hvordan overstegsfinten faktisk gjøres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*