FrP: Dårlig nytt for barnefamiliene

Det nærmer seg FrPs landsmøte. Et møte som kan ha en avgjørende effekt på barnefamiliers fremtid i Norge. Et borgerlig flertall vil endre oppvekstpolitikken radikalt – til det negative.

FrP fremstår som en garantist for dårligere økonomi og velferd for barnefamilier.

Det må reageres kraftig på FrP nye politikk:

FrP konkluderer med at SFO ikke er en kommunal kjerneoppgave, ifølge partiets vurderinger.FrP ønsker at skolefritidsordningen skal selvkostfinansieres av foreldrene. Kommunene skal ifølge FrP ha et tilbud om SFO men kan bruke andre til å utføre arbeidet. FrP anbefaler foreldrestyrte løsninger i egen regi eller i samarbeide med andre. Dette mener FrP kan gi rimelige løsninger dimensjonert etter foreldrenes ønsker.

Dette er FrPs forslag til en «revitalisering» av skolefritidsordningen. Er det dette FrP kaller valgfriet?

Dette er et usosialt forslag som vil ramme de barna som trenger tilbudet aller mest. Barn av foreldre med dårlig råd, ja selv familier med god råd, sliter med stive FrP-priser i de borgerlige kommunene.

I Os kommune. Utstillingsvinduet til ekte FrP politikk, så koster SFO 2400 kroner. Det eksisterer ingen form for søskenmoderasjon. Det vil si at kollega Stian som har tre barn i SFO må ut med 7200 kroner – hvis ikke så må enten han eller kona velge vekk å være i et aktivt arbeidsliv. Er det FrPs valgfrihet?

I Bergen kommune hvor det ligger an til at Høyre og FrP sammen kan få flertall i bystyret, så har vi enda bedre beviser på FrPs fryktelige familiepolitikk.

Barn i SFO i Bergen:

År 2003: Pris 1380,- Antall barn i SFO 7991 – Arbeiderpartiet i byråd

År 2004: Pris 1975,- Antall barn i SFO 7400 – Høyre i byråd, budsjettpartner FrP

År 2005: Pris 2065,- Antall barn i SFO 6971 – Høyre i byråd, budsjettpartner FrP

År 2006: Pris 1800,- Antall barn i SFO 7305 – Høyre i byråd Ap med budsjettforlik

Kilde: Bergen kommunes årsmeldinger.

Utviklingen har vært svært negativ i forbindelse med økning i priser pr barn i SFO. Fra 2003 til 2004 så økte de borgerlige partiene prislappen med 43 prosent. Vi ser en klar sammenheng mellom pris i SFO og antall barn som kan ta i bruk tilbudet.

Foreldredrevet SFO blir trolig FrPs politikk på landsmøtet til helgen. Dette etter anbefalning fra partiets sentralstyre.

Barnefamilier sliter allerede nok med høye utgifter på SFO. FrPs nye politikk viser hvor lite partiet bryr seg om barnefamilienes økonomi og velferd. Og det viser at et borgerlig flertall i Bergen vil endre oppvekstpolitikken radikalt – til det negative.

– FrP ved makten er en garantist for en dårligere økonomi og velferd for barnefamilier.

– FrP ved makten er en garantist for høyere priser på SFO, en nedbygging av tilbudet og kommunal ansvarsfraskrivelse.

Helgens landsmøte i FrP er fryktelig dårlig nytt for barnefamilier i Norge generelt, og barnefamilier i Bergen og Os kommune spesielt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*