Historisk barnehageløft fra Høyre?

Av | 25. september 2012

Høyre har presentert det foreløpige stortingsvalgprogrammet. Erna Solberg fremstiller det som om Høyre har en historisk barnehagepakke på gang. Dette er det reneste tøv og uten troverdighet.

*Først; Høyre var ikke med på barnehageforliket i sin tid. En politisk plan som vi i dag ser de positive resultatene av. Massiv utbygging av barnehager i kommunal og privat regi i hele Norge.

*Dernest; Høyre er i mot makspris på en barnehageplass. Et viktig virkemiddel med lav pris for å sikre at alle kan benytte seg av tilbudet uavhengig størrelsen på lommeboken.  Høyre vil fjerne ordningen.

Nærmere 300.000 barn har i dag et tilbud om barnehageplass. Alle kan benytte seg av dette tilbudet på grunn av maksprisen. Dette er på tross av Høyres politikk og på grunn av Ap og regjeringens politikk.

*Sist; Høyre vil (plutselig) ha løpende barnehageopptak. Samme partiet som uttrykte skepsis til å innføre en lovfestet rett på barnehageplass. Det hørtes ut som et pålegg om å sende barna i barnehage.

Som en kuriositet kan det henvises til Erna Solbergs Høyre-styrte hjemby, Bergen. Her har Høyre stemt i mot forslag om flere barnehageopptak med fortløpende suppleringsopptak. Høyre kuttet over 84 millioner kroner i tilskudd til barnehagene. Det rammer kvaliteten knallhardt. Enten det er kommunale eller private barnehager så er de ikke likestilt og de sliter økonomisk. For å presse inn flere barn per kvadratmeter, har Høyre endret arealnormen – på tross av advarsler fra Helsevernetaten.

I Bergen står man ved et politisk veiskille på grunn av Høyres politikk: Skal barnehagene være en oppbevaringsplass for barna eller en arena for omsorg, lek og læring basert på kvalitet i tilbudet?

En tanke om “Historisk barnehageløft fra Høyre?

 1. Haakon

  Det er alltid så moro å se innlegg uten linker og dokumentasjon som kaller ting for tøv og løgn.
  Du har helt rett i det du skriver om du ser på hva som ble vedtatt.
  Men, om du ser hva som ble gjennomført så ser du at Høyre hadde helt rett.

  1. Høyre var for full barnehagedekning.
  2. Høyre ville mente at full dekning var viktigere enn prisen.

  Og hva skjedde ? Jo – prisene som Stortinget vedtok har aldri blitt innført, men dekningen en full.
  Akkurat slik Høyre ønsket å vedta.

  Hvorfor kritisere andre for noe en selv gjør?

  http://www.p4.no/story.aspx?id=144844
  http://www.nettavisen.no/innenriks/politikk/article2278370.ece

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*