Kanskje skulle du… (Calling it quits edition, uke 44)

Av | 31. oktober 2009

…tenke over hvor vrient politikk kan være? De siste ukene har vært stappfulle av nyheter om at politiske tungvektere takker for seg. Viktigst er, uten tvil, at en av det amerikanske militærets mest betrodde menn i Afghanistan, Matthew Hoh, har levert sin oppsigelse. Han tror ikke lenger på krigen, skriver han i sitt avskjedsbrev, og blir varmt støttet av Daily Beasts Christopher Buckley – som selv er kjent med kommunikasjonsformen etter at han tok hatten og gikk fra det konservative tidsskriftet National Review etter å ha støttet Obama i fjorårets presidentvalg. Ikke går det veien i Afghanistan, heller; i dag går ryktene om at Karzais motkandidat Abdullah Abdullah vil trekke seg ut av neste valgomgang. President Obama har trøbbel på hjemmebane, også. Det ser verre ut enn det bør for hans helsereform, etter at den frafalne demokraten Joe Lieberman har sagt at han vil jobbe sammen med republikanerne for å stoppe den mest sentrale komponenten i Demokratenes helseplan. Hva bør man gjøre da, når det er slik at han fortsatt får feite verv av Demokratene? Da er det nok best å snu… ellers.

…tenke før du publiserer? Meghan McCain, den smarte, flinke datteren til John McCain (som vi har skrytt av tidligere), havnet i hardt vær for en tid siden, da hun utforvarende postet et bilde av seg selv på Twitter som fikk republikanere med grisete tanker til å gå i frø. En hel kveld truet unge McCain med å droppe Twitter helt, hvis hetsen ikke stoppet. Det gjorde den, så hun nøyde seg heller med å forklare seg for Daily Beast. Dermed slapp hun å gjøre som Miley Cyrus, som takket for seg på mikrobloggtjenesten med en helt jævlig musikkvideo der popstjernen synger om hvor lite glad hun er i oppmerksomhet (du anbefales sterkt å ikke sjekke ut linken til videoen. Seriøst.) Levi Johnston, Sarah Palins ikke spesielt gløgge eks-svigersønn truet en stund med det samme, men feiget ut og bestemte seg for å dra the Palins for retten isteden. Forøvrig er flere av kollektivets skribenter med på moroa. Da snakker vi om Twitter, altså, ikke søksmål mot Sarah Palins familie, selv om det hadde vært enda gøyere.

…finne litt tonefølge til alle disse avskjeder? Susanne Sundførs vare popperle ‘I Resign’ er selvskreven, gjerne sammen med Aimee Manns brilliante ‘Calling It Quits’. Hvorvidt Nick Jonas, yngstemann i vidt omskrevne Jonas Brothers, har en lignende hymne på notepapiret er uklart, men denne uken gikk han mot strømmen og publiserte et klamt og klissete ikke-avskjedsbrev til fansen, når det kom frem at han skal lage soloplate med sitt band the Administration. Den samme svungen er det ikke over A-has farvel, men noen mener det er viktigere. Dem om det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*