Kanskje skulle du… (Uke 30)

Av | 25. juli 2008

…vært mer ute blant folk? Det rådet går i alle fall fra engelsk-foreleseren William Deresiewiscz ut til hans tidligere studenter ved Yale, i et essay i siste nummer av tidsskriftet The American Scholar. Essayet har den uærbødige undertittelen Why Ivy Leaguers Can’t Think, og slår fast at den akademiske kulturen ved USAs eliteuniversiteter fører til intellektuell ensretting, tankemessig lettvinthet, og står i fare for å skape en subkultur av selvforelskede samfunnstopper uten den nødvendige kjennskap til eller respekt for andre typer interesser og kunnskap enn den de selv besitter. Undertegnede støtter seg til at ingen anser Universitetet i Bergen for å være en eliteinstitusjon…

…se den grimme realiteten i øynene? Under overskriften Mr. Murdoch Goes to War, maler The Atlantic Monthlys Mark Bowden et portrett av den nyslåtte eieren av Wall Street Journal som nok gir frysninger langt inn i redaksjonslokalene. Bowden ser for seg at the Genocidal Tyrant, for å låne Jack Shafers standardkarakteristikk, vil forsøke å få det liberale fyrtårnet New York Times gjennom å etablere en minst like tydelig høyreoffentlighet. Hvis han da ikke etter en stund mister tålmodigheten med bunnlinja, flytter pengene sine et annet sted, da. Og gjør ubotelig skade, som han har for vane.

…forelske deg i Oscar-vinneren Falling Slowly, fra den minst like forelskelsesverdige musikkfilmen Once, som du for øvrig bør se aldeles umiddelbart? Filmen inneholder en rekke nydelige gitar- og pianoballader som umiddelbart setter seg i hodet, og har dessuten blitt den låtskriverfilmen som Music and Lyrics aldri ble. Vi kommer tidsnok tilbake til Once senere, men dette er trolig eneste gang jeg får anbefale den smittende Way Back Into Love fra MaL. Så er det også gjort.
________________________________________________________

Kollektivets enkeltstående skribenter gir deg sine kortfattede, vennligsinnede bud på hva du kanskje burde lytte til, se, lese eller snakke om de neste dagene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*