Kanskje skulle du… (Uke 32)

Av | 9. august 2008

…la deg deprimere av verdens aggresjon og kontinuerlige brutalitet? Det føles som den eneste naturlige reaksjonen etter at det før helgen brøt ut krig mellom Georgia og Russland om den vesle utbryterrepublikken Sør-Ossetia, som har vært omtalt her tidligere idag. Som en vei ut av den lammelsen som bristende kunnskap skaper, anbefales blant annet Anne Applebaums utmerkede artikkel for Washington Post idag. Den beste samlede framstillingen av bakgrunnen for konflikten jeg har lest hittil er å finne i den internasjonale nettutgaven av Der Spiegel. Forskeren Svante Cornells artikkel i britiske The Guardian får stå som eksempel på hvor den generelle sympatien i vestlige medier synes å ligge, mens en annen artikkel i samme avis advarer om at denne konflikten kan vise seg å bli like alvorlig for Europa som Balkan-krigene på 1990-tallet. Løpende oppdateringer finnes på RealClearWorld.com

… konkludere med at virkeligheten er umulig å flykte fra? Dette skyldes ikke så mye at det ikke finnes muligheter for eskapisme, men at de som tilbys er så dårlige at det kanskje er best å bli værende i virkeligheten og forsøke å forandre den. New York Magazines meget underholdende kulturblogg Vulture okker seg (med stor rett) i alle fall over at august som oftest er en veldig dårlig måned for å bruke kinomørkets trygge favn til å slippe unna de harde realitetene. Magasinet har, ved hjelp av tabeller, subjektive dommer og god hukommelse, konkludert med at august er dit både dårlige og mindre dårlige filmer blir sendt for å dø. Augustfilmen Mumien: Dragekeiserens grav, som lover Den største opplevelsen i dette årtusen, men istedet gir oss Georg jungelens konge som gravhopper, gir oss flere bevis enn vi orker.

…se etter en liberal slagside i den eskapistiske Hollywood-filmen du likevel kjøper billett til? I en symptomatisk artikkel om hvordan konservative Hollywood-arbeidere føler seg marginalisert, klager forfatteren Andrew Klawan i en kronikk i Washington Post over at høyrefolk ikke har selvtillit nok til å dominere drømmefabrikkens produksjon. Han mister meg faktisk ikke før han før seg til å kalle The Passion of the Christ og Tears of the Sun for gode filmer, men da gjør han det til gjengjeld til gangs. Den samme hårsårheten er rikelig tilstede i Andrew Breitbarts mandagskommentar i konservative Washington Times, et håndslag til skuespilleren Jon Voight, som nå har revurdert sitt engasjement i den amerikanske antikrigsbevegelsen.
______________________________________________________
Kollektivets skribenter gir deg sine kortfattede, vennligsinnede bud på hva du kanskje burde lytte til, se, lese eller snakke om de neste dagene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*