Palin og Bush-doktrinen

Av | 15. september 2008

Det lå vel i kortene at Republikanernes visepresident-kandidat Sarah Palins virke som politiker i Alaska ville bli grundig undersøkt av media.

Siste uken har det kommer en rekke små og store saker som stiller spørsmålstegn ved Palin. The New York Times bringer søndag nyheten om at Paliin er en maktperson som til tider bruker svært tøffe metoder for å holde kontrollen i USAs største delstat.

Det kommer vel egentlig ikke særlig overraskende. Palin har selv konstatert at hun er en råtøff politiker. En pitbul.

Problemet til visepresident-kandidaten er at hun må ta støyten om Demokratene nå tar igjen forspranget til McCain-klanen.

På samme måte som hun fikk æren for fremgangen til Republikanerne etter landsmøtet.

Som guvernør i Alaska skal hun på et tidlig tidspunkt ha ryddet ut av administrasjonen de som har opponert under hennes ledelse. Disse skal ha blitt erstattet med venner og bekjentskap – og dem som har sverget lojalitet til Palin.

I utgangspunktet er ikke dette heller særlig overraskende. Det er plenty med historier om råttent spill i korridorer hvor politikere vanker.

Problemet til visepresident-kandidaten er at hun, ikke overraskende, ikke har plettfri vandel. Og for de som tror og håper på ”Change” (We can believe in) så er politikere med råtten frukt i ryggsekken, sannsynligvis det siste disse velgerne ønsker seg.

Etter min mening så er det et større problem for Sarah Palin at hun i et intervju med nyhetsstasjonen ABC sviktet når det gjaldt. Hun var uvitende om ”Bush-doktrinen”. Og på spørsmål om denne, så kunne hun ikke svare for seg. Det var fryktelig svakt for en person som mener hun er klar for visepresident-jobben, ja sågar til og med presidentjobben.

Denne mangelfulle kunnskapen om amerikansk utenrikspolitikk gir grobunn for å tro at Palin også er uvitende om en rekke andre politiske saker og stridstema.

Av de mer kuriøse sakene som har rullet opp denne uken så har det vist seg at Sarah Palin er uvitende om hvor i verden hun har satt sine to ben.

Det pågår nå en diskusjon om visepresident-kandidaten noensinne har vært og besøkt de amerikanske styrkene i Irak.

Fra før er det kjent at hun har besøkt Kuwait, Tyskland, Canada og Mexico. Samt mellomlandet i Irland for å fylle drivstoff.

I en sånn setting, så er det (litt) skremmende å lese at samme Sarah Palin ikke utelukker angrep på Russland om hun skulle få en sentral posisjon i det hvite hus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*