Tor Halvorsen værsego?

Av | 31. juli 2007

Bergens Tidende, Bergensavisen, TV2, TvNorge og Nrk Hordaland har alle hatt èn spesiell nyhet siste dagene: Mysteriet Tor M. Halvorsen.

Leserinnlegg er en del av papiravisenes stoff, og en viktig arena for politisk diskusjon. Denne arenaen er nå under observasjon. Angivelig skal de være personer som utgir seg for å være andre, de(n) skriver under pseudonymet Tor M. Halvorsen, har hatt seks leserinnlegg på trykk i bergenspressen de siste månedene.

Bergen Høyre anklager Arbeiderpartiet i Bergen for å stå bak. Høyre mener dette er organisert av «Ap-topper». I seg selv så er Høyres anklager grove og usaklige. Bevisbyrden i sin helhet ligger på Høyres skuldre.

Hvorfor skulle «Ap-topper» skrive under med et annet navn i debattspaltene? Det er et spørsmål som må besvares fra Høyre etter deres påstander.

Undertegnede har vært med i Arbeiderpartiet som medlem i 11 år. Stolt som jeg er av mitt partimedlemsskap, så har jeg alltid signert etthvert leserbrev med fullt navn og tillitsverv. Det er det eneste riktige. Og det regner jeg faktisk med er en selvfølge for enhver annen av «Ap-toppene».

Så hvem er Tor M. Halvorsen? En oppdiktet person later det uansett til å være. Men hvem har diktet denne mannen opp – og hvorfor? Er dette en velplassert skittpakke fra Høyre eller er det en sympatisør for arbeiderbevegelsen eller rødgrønt fellesskap som tilfeldigvis ikke er registrert i folkeregisteret?

Teoriene er uendelig. Og etter å ha gravd meg ned i denne saken gjennom flere dager i et kav for å finne et svar, så finner jeg kun ett: Dette tar fokuset og arbeidstiden vekk fra det jeg egentlig burde gjøre på.

Bergens Tidende og Bergensavisen har hatt alvorlig svikt i rutinene som faktisk har satt disse seks leserinnleggene fra mystiske Halvorsen på trykk.

Som den ivrige debattanten jeg er så ser jeg at internett er på vei til å viske ut identiteten i samfunnsdebatten. Derfor har jeg omfavnet papiravisenes krav om navn og eventuelle titler eller tillitsverv som underskriften på leserinnlegg. Papiravisenes debattspalter står ved et veiskille.

Det er vel liten tvil, etter oppdagelsene i bergenspressen, at det desverre må være et faktum at «juks» også foregår i landets andre papiraviser som slipper menigmann til med sine meninger. Derfor vil man den neste tiden se med et skråblikk på etthvert leserinnlegg som står på trykk.

Bergen Høyre har tydeligvis et eget register med leserinnlegg fra personer som de ikke finner i telefonkatalogen. Bergens Tidende varslet om at flere «falske innlegg» vil bli avslørt. Selve innleggene kan umulig være «falske». Innholdet er krystallklart og leserinnleggene er faktisk knakandes gode og forteller sannheten om Høyres politikk, men det er bare dette forbaskete at de er skrevet under pseudonym.

Det er som å skulle kassere inn en sjekk fra Norsk Tippings Joker Nord. Brunseglene har ikke fått has på lykketallene og flassejokern holdt seg unna trekningen. Summen ser forlokkende herlig ut. Men signaturen er fra Mikke Mus og det finnes ingen dekning på konto.

Det eneste som mangler nå er at Krøvel Vellevold fra Volle dukker opp med neste leserbrev i bergenspressen – da er det liten tvil: Det er Harald Eia som står bak, eller?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*